Momlife

6 kinderliedjes van vroeger met een (21e eeuw) knipoog.

kinderliedjes van vroeger

Deze kinderliedjes van vroeger heb ik gezellig en luid meegezongen in de klas en thuis met mijn moeder. Toch als ik deze liedjes nu zing in de 21e eeuw met mijn kinderen, dan denk ik, Ho eens even!! Dit zou nu heel anders zijn! Corona maatregelen, discriminatie, genderneutraliteit, stempels, voedselallergieën en gezond werken. Hier komen ze alle 6 met een knipoog!

 


Kinderliedjes van vroeger met een knipoog.


 

1. ”Sint Nicolaas, sint Nicolaas, brengt ons vanavond een bezoek”. Maar wel in zijn eentje he, want Sinterklaas is boven de 12 jaar en telt mee als een volwassene. Dat vergt een strakke planning, want de Sint moet natuurlijk wel voor de avondklok weer thuis zijn.

 

2. ”1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei”. Hoezo is 1 ei geen ei?! Dat ene ei is net zo goed een ei net zoals die andere twee! En waarom is alleen het 3e ei een paasei?! Dus als de kip één ei legt dan gooien we die weg, sorry chick maar 1 ei is geen ei. En je tweede ei is maar een half ei en daar kunnen we ook niks mee. Maar gelukkig is je derde ei een paasei! Yes!

 

3. ”Lang zal hij leven, lang zal zij leven”. Zullen we eerst aan het kind vragen welke versie we kunnen gaan zingen? Want tegenwoordig kan iemand zich ook genderneutraal voelen en dan moeten we toch het een en ander aanpassen.

 

4. ”1,2,3,4, hoedje van papier”. ”Als het hoedje dan niet past, zet hem in een glazen kast”. Niks daarvan! Als het hoedje niet past, dan schakelen we een specialist in. Deze zal een malletje van je hoofd maken en zal uiteindelijk het hoedje perfect passen! Jij krijgt gewoon een hoedje van papier persoonlijk op maat gemaakt.

 

5. ”Zag twee beren, broodjes smeren, oh het was een wonder”. Weet je wat pas een wonder is! Dat die beren überhaupt nog geen voedselallergieën hebben. Mogen ze nog wel gluten? Misschien kunnen ze speltbrood beter verteren. En al die honing waar ze zo van houden, hebben ze daarmee ondertussen nog geen welvaartsziektes ontwikkeld?

 

6. ”Zakdoekje leggen, niemand zeggen.. heb de hele nacht gewaakt”. Vermoeiend die kinderliedjes van vroeger. Mag toch hopen dat je al dat nachtwerk wel noteert, want de onregelmatigheidstoeslag tikt lekker aan zo toch? Niks in het leven is gratis.

 

Deze kinderliedjes met een knipoog komen uit het jaar 2021. Het jaar waarin ik vijf woorden als de verschrikkelijkste woorden van 2021 heb verklaard. Deze kan je HIER lezen.

 

Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Als je aan kinderen begint weet je dat je ooit alle afleveringen van Peppa Big gaat zien, ooit alle kinderliedjes gaat meezingen onder de douche en dat je ooit de interesses van je kind absoluut niet boeiend […]

Reacties zijn gesloten.