Aarbeien & blauwe bessen cakejes

Met deze cakejes ga je hoe dan ook de show stelen! Kijk nog even goed naar de foto. Loopt het water je al in je mond? Waren het maar de cakejes die je mond in liepen! Daar kan je nu zelf voor gaan zorgen. Lees snel het recept!

aardbeien blauwe bessen cakeje

Voor de bodem:
150 gram havermout.
1 banaan.
1 ei.
1 tl kaneel.
1 tl zuiveringszout.
Klein handje rozijnen. Voor de gedetailleerde onder ons, het waren 33 stuks.
Optioneel: klein handje gemalen ongebrande noten, misschien waren dat ook wel 33 stuks.

Voor de topping:
1 reep (pure) chocola. Hoe puurder de cacao, hoe minder suiker het bevat.
35 gram mix voor banketbakkersroom. (Dr.Oetker)
125 ml havermelk.
200 gram aardbeien.
100 gram blauwe bessen.

Benodigde materialen:
Blender.
Mixer.
Taartvormpjes, diameter 10,5cm (Action)
Pan en schaaltje, zodat je au bain marie de chocola kan laten smelten.
Oven.

Let’s do this! Zó maak je de bodem van je cakejes!

Doe de havermout in je blender, en blend net zo lang totdat alles gemalen is tot meel. Schep daar de kaneel en zuiveringszout bij en mix het nog even door elkaar, tot alles goed gemengd is. Daarna doe je het in een schaal.

(Optioneel kan je ervoor kiezen om een handje ongebrande noten in de blender de stoppen, en te malen tot kleine kruimels. Dit kan je door je meel roeren. Dat resulteert in een bodem met gehakte nootjes erin, logisch. Ik koos voor amandelen, walnoten en cashewnoten)

Nu doe je het ei en de banaan in de blender, en mix het tot een vloeibare substantie. Ook dit giet je in de schaal. De 33 rozijnen gooi je er ook bij. Meng alles goed door elkaar heen. Je kan nu je oven vast voorverwarmen op 180 graden. Verdeel de mix over je taartvormpjes. Je hoeft echt maar een bodempje deeg erin te doen. Als je een dikkere bodem wil doe je er meer in, ook logisch. De taartvormpjes stop je 20min in de oven, op dus 180 graden.

En nu maar wachten totdat de bodempjes klaar zijn, … NOT!!!!

In de tijd dat je moet wachten op al die prachtige bodempjes, kan je een pan tevoorschijn halen en een schaal. Zet een pan met water erin op je gas, elektra, kampvuur, whatever. In die pan doe je een schaal, eentje die warm wordt van het water vanuit de pan, daarin smelt je de chocola. Au bain marie.

Wat je ook alvast kan voorbereiden is de banketbakkersroom. In de mix van Dr.Oetker zit 140 gram. De ervaring leerde me dat 35 gram genoeg is om 6 taartjes mee te versieren. Daarbij zit 125ml havermelk. Maar kies vooral de melk die jij gebruiken wilt. Deze mix kan ook gemaakt worden met water. Twee minuten de mix en de melk met een mixer bewerken, en je pudding is klaar! Ondertussen zijn de bodempjes ook bijna klaar…. verwacht ik.

Van die prachtige bodempjes, maken we toppers!

De bodempjes haal je uit de oven en laat je heel even afkoelen. Totdat ze genoeg afgekoeld zijn om ze om te keren. De onderkant wordt namelijk de bovenkant! De onderkant van het bodempje is plat, fijn voor de topping. Nu gaan we laagjes maken. Elk bodempje krijgt een laag chocola. Doe dit met een lepeltje, zo kan je de chocola zowel doseren, als verdelen. Als ze allemaal een laagje chocola hebben, zet je ze een paar minuten in de koelkast. Zo kan de chocola afkoelen en blijft de banketbakkersroom beter zitten.
Na ongeveer 4 minuten haal je de cakejes uit de koelkast. Ik noem ze nu cakejes, met een laagje chocola ben je meer dan alleen een bodempje. De chocola is nu aardig afgekoeld. Nu doe je over elk cakeje een laag banketbakkersroom. Over die bankenbakkersroom breng je weer een laag chocola aan. Twee lagen chocola … hemels! Weer allemaal aanbrengen met een theelepel, werkt echt heel fijn. Terug in de koelkast voor de afkoeling!

En als finishing touch …

Snij je aardbeien en pak je blauwe bessen. Dit is het leukste gedeelte, decoreren! Je kan er natuurlijk allerlei soorten fruit op doen, alweer logisch.
Na het decoreren van je taartjes kan je ze nog even in de koelkast zetten. Dan word de chocola hard en zitten je vruchten vast.

Heel veel plezier met bakken, laat het smaken!

#okdoei

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *