Momlife

Als ik nog eens zwanger zou worden.

als ik nog eens zwanger zou worden

Als ik nog eens zwanger zou worden, zou ik het heel anders aanpakken! Mijn oudste mag hopen dat hij dit jaar 13 wordt en de jongste is nu 9 jaar. Beide zwangerschappen lijken nog niet zo lang geleden, maar toch ervaar ik een verschil. Met name op het gebied van de zwangerschapsactiviteiten. Er is nu zoveel aanbod van activiteiten die er toen niet waren. Misschien was het er wel, maar was het een stuk minder populair waardoor het mij niet opviel. Of ik lag onder een steen. De volgende activiteiten heb ik, achteraf gezien, keihard gemist..

 


Als ik nog eens zwanger zou worden,..


 

  • Zou ik een originele zwangerschapsaankondiging bedenken en niet de standaard echo foto op sociale media plaatsen. Leuk wel, zo´n zwart wit echo van je baby waar niemand een baby in ziet. Maar als ik nog eens zwanger zou worden, zou ik een fotoshoot plannen. Met een originele tekst uiteraard, want daar houden wij van.

 

  • Ik zou ook zo’n 3D bronzen beeldje van mijzelf te laten maken. Voor altijd een bronzen herinnering van mijn prachtige hoogzwangere buik en opstartende melkfabriekjes. Om zo’n beeldje nu nog achteraf te laten maken heeft ook weinig zin. Een plat stuk brons in de woonkamerkast staat een stuk minder sfeervol.

 

  • Wordt het een jongen of een meisje? Ik zou ervoor willen kiezen om tot aan de geboorte niet te willen weten of ik een piemel of vagina op de wereld ga zetten. Dat lijkt me fantastisch spannend! Waarom heb ik dat niet bij de eerste twee kinderen gedaan? Mijn nieuwsgierigheid was te groot en het functionele aspect speelde ook mee. Blijkbaar boeit mij dat niet zoveel meer bij een eventuele derde. (die er niet gaat komen, maar stel.)

 

  • Babyshowers. Die zijn voor mijn gevoel pas modern geworden nadat ik mijn kinderen op de wereld gedrukt heb. Bij mij was nergens een babyshower te vinden hoor! Of hebben ze die zonder mij gevierd?

 

  • Een fotoshoot met mijn hoogzwangere buik ergens op de Veluwe had ik ook mooi gevonden. ‘S ochtends vroeg in de kou tijdens de zonsopkomst, met alleen een doorzichtige sjaal die subtiel mijn melkfabriekjes bedekt en de nadruk legt op mijn dikke pens. Prachtig toch! De melk zou haast bevriezen door de kou, maar toch zou ik dit niet gemist willen hebben. Helaas, toch gemist.

 

Voor mij zijn dit geen redenen om nog een baby te maken. Ik denk niet dat ik net zoveel liefde heb voor een derde als voor de eerste twee. Buiten dat, zijn kinderen ook doodvermoeiend. Krijg ik er dan nóg zo eentje waar ik alles 650x tegen moet zeggen?! Deze 15 punten blijf je zeggen tegen je kind, tot aan je dood.

 

Met welke activiteiten heb jij je zwangerschap beleefd?

 

Photo by Anna Civolani on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..