Voeding

Bananenbrood waar je blij van wordt!

bananenbrood

 

Een bananenbrood waar je blij van wordt! Waarom word je hier dan blij van? Tegenwoordig hebben we veel haast, veel zorgen, druk druk druk. Moet je dan ook nog tijd vrijmaken om een brood te gaan bakken? Ja! Moet je gewoon doen. Want het is onwijs lekker, en SUPER simpel, EN ONWIJS gezond!

 


De gezondheidsvoordelen van dit bananenbrood op een rij.


  • Glutenvrij.
  • Koemelkvrij.
  • Geen extra suiker toegevoegd.
  • Extra eiwitten voor de spieren die je misschien nog niet hebt, of juist moet onderhouden.
  • Houdt je bloedsuikerspiegel stabiel.
  • Je wordt er blij van, want je huis ruikt na het bakken ontzettend lekker.

 


Wat zit er dan allemaal in dit brood?


  • Bananen. (verassing)
  • Eieren.
  • Havermout.
  • Eiwitpoeder.
  • Zuiveringszout.
  • Kaneel.
  • Rozijnen.
  • Noten/ zaden.

 

Ik ben geïnspireerd geraakt door Evelyne, een blogster collega. Zij heeft dit heerlijke bananenbrood recept op haar website staan. Sinds ik dit recept heb ontdekt maak ik hem elke week! Het is snel klaar, lekker, vol energie, en de kinderen smullen er ook van. Nog een voordeel van dit bananenbrood, je kan variëren met allerlei producten! Dit recept kan je dus ook maken met twee appels wanneer je geen bananen in huis hebt.

Ga snel naar het artikel van Evelyne om te zien hoe je dit simpele brood maakt. Ik weet zeker dat het in de smaak zal vallen! Mocht je in plaats van bananenbrood zin hebben in (glutenvrije en lactosevrije) wafels, lees dan mijn blog over deze wafels en ga lekker aan de slag!

Genietze!

Spread the love

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. […] Recepten met deze eigenschappen zijn mijn favoriet! Een tijd geleden had ik een recept gedeeld over een heerlijk bananenbrood. Maar na wat experimenteren met producten is er een ander simpel broodje […]

  2. […] Je oven zet je op 150 graden Celsius voor 1,5uur. Geniet ervan!  (Oja, als je toch op de glutenvrije tour bent, lees het recept even van het glutenvrije bananenbrood) […]

  3. Oeh dat bananenbrood recept ga ik proberen! Dank voor deze blog 😎👊👊👊

    1. Graag gedaan! Laat je me weten of het je smaakt? 😀

  4. 1e reactie: woowwww met chocola
    2e reactie: o wacht t is donker brood haha
    en een vraag: Ik las dat je eiwitpoeder beter niet kan verwarmen omdat dan juist de goede stoffen waarvan ik nu dus niet meer weet hoe dat heet.. stuk gaan. Wat weet jij hierover?

    1. Met chocola kan ook makkelijk, doe je er een paar thee lepels cacao in i.p.v. kaneel 😉

      Ik lees diverse informatie over het verhitten van eiwitpoeder. Eiwitpoeder is al verhit geweest tijdens het proces om tot poeder te komen. Dan zit de verhitting tussen de 70 en 180 graden. En het schijnt dat je eiwitpoeder zelf kan verhitten tot 40 graden. Maar wat er gebeurt als je het verwerkt in een brood wat de oven in gaat op 180 graden? Who knows … Dat wordt op zoek naar een voedingsspecialist 😀

      (Als je het niet vertrouwd met de eiwitten… dit brood is net zo lekker als je de eiwitpoeder eruit laat)

Reacties zijn gesloten.