Gezondheid

Ben jij gelukkig?

Hoofdvraag van dit artikel. Ben jij gelukkig? Zo ja, wat maakt het dat je gelukkig bent? Zo nee, waar ben je niet gelukkig mee en zou je vanaf NU kunnen gaan veranderen? Lees gerust verder, want hier word je gelukkig van.

 


Ben jij gelukkig?


 

Goeie vraag he. Tijdens mijn zomervakantie denk ik altijd na over het leven dat ik heb. Dan stel ik mijzelf de vraag of ik gelukkig ben. Vaak ben ik gelukkig, met mezelf en met het leven dat ik heb. Maar er zijn ook wel eens dingen waar ik ongelukkig van word en dáár wil ik dan wat aan gaan doen. Want de dingen die mij irriteren en binnen mijn macht vallen, die kan ik gaan veranderen voor mezelf. De periode na de zomervakantie is voor mij de perfecte periode om te starten met een beter leven. Het eerste wat ik ga doen is…

 


Singletasken, voor een rustiger leven.


 

Die klote smartphone, zo handig maar zo’n stoorzender. Dus op naar de verbetering om minder gestoord te worden!  Je weet wel, je telefoon lekker vaak wegleggen met het geluid uit, en er echt voor je naasten zijn! Je kinderen zien het he, (je partner trouwens ook) als je tijdens hun verhaal er niet volledig bij bent omdat je persé iemand wil appen, wat ook best een moment later kan. Fijn dat ik als ouder kan multitasken, maar zo zien mijn kinderen het niet. Die zien dat ik geen aandacht voor ze heb en ik mijn telefoon belangrijker vind.

Dus, ik ga mijn telefoon vaker wegleggen en de aandacht echt aan mezelf, mijn kinderen en partner besteden. Stap voor stap relaxt mijn dag door. Ik noem het singletasken. Want ik doe gewoon even 1 ding tegelijk! En als ik buiten een rondje loop en langs een speeltuin kom, zie ik dat veel meer ouders dat zouden kunnen doen. Die kijken naar hun scherm i.p.v. hun spelende kind. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb alleen controle over het voorbeeld dat ik zelf afgeef aan mijn kinderen. Dus doe vooral waar jij je goed bij voelt.

 


Minimaliseren, voor een gelukkig gevoel.


 

Minimaliseren, heerlijk. Na 10 dagen vakantie vraag ik me af wat ik met zoveel spullen moet in mijn huis. Oftewel, ik ga minimaliseren en spullen weggeven, verkopen en weggooien. Het ruimt lekker op. En ruimte in mijn huis, is ruimte in mijn hoofd. Zo werkt dat ook met mijn kledingkast. Alles wat ik al twee jaar niet gedragen heb, geef ik maar gewoon weg. Zo heb ik weer ruimte over voor nieuwe dingen 😉

Zo ook het speelgoed van de kinderen. Onlangs zag ik in onze spelletjeskast nog ”kleuter” spellen staan. Daar hebben we kleutertjes blij mee gemaakt. Die kinderen van mij zijn 9 en 12 jaar en spelen daar niet meer mee. Dan je keukenkastjes, kijk eens in dat ene kastje waar je rommeltjes in liggen. Ik heb dus wel zo´n keukenkastje en die is nu voor de helft leger omdat het meeste gewoon bewaarbullshit was. ´´Dat komt ooit nog van pas.´´ Niet dus, weg ermee.

 


Creëer een Sociaal Oplaad Systeem.


 

Het laatste punt waar ik wat mee wil doen, aandacht geven aan mijn S.O.S. Omring jezelf met mensen waar je energie van krijgt. Met welke mensen kan je lachen? Van welke mensen krijg je een goed gevoel? Die mensen moet je bij je houden! Want die goede vibe die daaruit stroomt, zorgt voor jouw Sociaal Oplaad Systeem. De sociale kring waar je energie aan geeft en van krijgt zodat je jezelf weer opgeladen voelt. Je voelt je gelukkiger, zit lekkerder in je vel en voelt je gemotiveerder om dingen te ondernemen. Dat wil ik.

 

Ooit had ik contact met iemand waarbij die goede vibe er niet was. Na een lange tijd van gewenst sociaal contact ging er bij mij iets mis. Mijn S.O.S. laadde niet goed op. Het contact vrat meer energie dan dat het mij energie bracht. En de maandelijkse dates die wij hadden, daar kon ik ook vreselijk tegenop zien. Is niet goed he. Dus daar heb ik wat aan gedaan. En wat een last viel er van mijn schouders af! Voelde echt als een opluchting. Nu kon ik mijn energie geven aan de mensen waarvan ik vind dat ze het verdienen. Mensen die mij een goed gevoel geven en waar ik dan ook (bijna) alles voor doe.

 

Op de vraag, ben jij gelukkig? Kan ik met een gerust hard zeggen: Ja! Want bovenstaande punten maken mij gelukkig! Singletasken, minimaliseren en aandacht geven aan mijn S.O.S. zijn voor mij keywords voor een gelukkig leven. Alles in balans.

 

Ben jij gelukkig? En wat maakt jou gelukkig? Als jij gaat nadenken over wat jou precies gelukkig maakt in het leven, kan het zijn dat je dingen gaat wegdoen in het leven. Omdat het je bijv. geen energie (meer) geeft. Maak een doel voor jezelf om gelukkiger te gaan leven. Ik schreef ooit een artikel over het geheim om je doelen te behalen. Wellicht helpt dit artikel jou bij het behalen van je nieuwe doelen om gelukkiger te gaan leven.

 

Photo by Jacqueline Munguía on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..