Gezondheid

Chemische deodorant, hoe zit dat?

chemische deodorant

Chemische deodorant, hoe zit dat? Wat is er aan de hand met onze huidige deodorant?! Dit vraag ik me sterk af, gezien er steeds meer verschillende soorten natuurlijke deodorant op de markt komen. Wat is er mis met de deodorant die al jaaaaaaaren bestaat? De eerste deodorant die op de markt kwam is ontwikkeld in 1888 en bestond uit zink verbindingen. Is dat schadelijk? De deodorant van tegenwoordig bestaat uit nog meer chemische verbindingen! Bekijk de ingrediëntenlijst van je deodorant maar. Is dat schadelijk?

 


Onderzoek naar chemische deodorant.


 

Er zijn verschillende onderzoeken geweest de laatste jaren, en vast ook nog wel gaande, over het effect van de chemie in onze reguliere deodorant. We willen weten of het onze hormonen uit balans haalt, of het ongezond is voor de cellen in ons lichaam, en ook of het een van de oorzaken is van borstkanker. En die laatste, dat vind ik heftig. Zelf ben ik geen wetenschapper, maar ben ik wel huiverig voor de uitkomsten van onderzoeken. Tot nu toe is het (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van chemische deodorant een van de oorzaken is van borstkanker. Stel dat er ooit wel bewijs komt dat het een van de oorzaken van borstkanker is, zullen ze dat dan eerlijk bekend maken? Of krijgt de wetenschap voldoende geld om te zwijgen? Het zou niet goed zijn voor de economie als niemand meer chemische deodorant koopt. Maar dit allemaal terzijde.

 


De consument heeft ALTIJD keus! Chemische deodorant of niet.


 

Zolang het nog niet duidelijk is wat de schadelijke effecten zijn van onze chemische deodorant, neem ik voor mezelf en voor mijn partner een andere keus. Je hebt als consument ALTIJD een keus! Wat ik niet ga doen, is wachten totdat men ontdekt heeft wat de effecten zijn. Dit kan nog jaren duren! Wanneer over 20 jaar bekend wordt dat het toch schadelijk blijkt te zijn voor onze gezondheid, is mijn lichaam er al mee beschadigd. Valt dat dan nog te herstellen? Geen idee. Ik kies in dit geval wel voor de veilige weg. Een deodorant waar niet bij onderzocht hoeft te worden wat de schadelijke effecten zijn, omdat alles op natuurlijke basis is. Ik schreef al eens een blog over natuurlijke deodorant in een potje. En nu heb ik deodorant in de vorm van een stick van het merk Ben&Anna. Geen troep, geen chemie, wel zweet maar geen stank.

 


I Love it! Of toch niet,…


 

Even mijn eerlijke oprechte mening over deze stick, en dit geld voor elke andere stick van welk merk dan ook. Vroeger vond ik rollers al vervelend, omdat ik met dat bolletje elke keer weer onder mijn oksels moet rollen. Ook wanneer ik zweette rolde ik eroverheen, maar waar blijft dat zweet dan? Dat wordt lekker gemixt met dat bolletje. Met deze stick heb ik een vergelijkbare ervaring. Ik heb ook wel eens deodorant nodig als ik aan het werk ben. Dan moet ik met deze stick over mijn zwetende oksels heen. Op die manier komt er zweet op mijn deo stick. Veel plezier bij het volgende gebruik… Deze deodorant is echt in elk opzicht gezonder voor je lichaam, ruikt heerlijk en is zelfs milieu vriendelijk! Maar doe mij de deodorant in het potje maar weer.

Ik gebruikte Ben&Anna persian lime en ruikt lekker verfrissend! Mijn vriend gebruikt de Provence uit deze deodorant serie, die ruikt naar lavendel, ook heerlijk! Ze hebben nog veel meer geuren (en producten) dus ik verwacht dat jouw geur er ook bij zit.

(Mijn blog is niet tot stand gekomen door een samenwerking. Ik maak mensen graag bewust van het gebruik van verantwoordde producten voor de verbetering van de gezondheid.)

 

Spread the love

Je houd misschien ook van..