Gezondheid

Corona shit en persoonlijke updates.

Corona shit

Zwijgen is zilver, bloggen is goud.
Zeiken over corona shit is iets waar ik niet van houd.
(maar wel eenmalig ga doen) Komt ie!

 


Corona shit


 

In maart werd ik ziek, drie weken lang, nog nooit van mijn leven ben ik zo ziek geweest. Eerst een aantal dagen griep, daarna ernstige benauwdheid. Iets wat vanzelfsprekend lijkt en gratis is, frisse lucht, zuurstof, dat was niet meer vanzelfsprekend. Positief getest? Check! Koorts? Nee! Hoesten? Ook niet echt. Just so you know. Precies in deze drie weken begon ook het thuisonderwijs en zat heel Nederland thuis, het viel dus eigenlijk niemand echt op dat we in quarantaine zaten. Juffrouw zijn met maar weinig lucht valt in ieder geval niet meer!

 


Zet je leven maar ”even” op pauze!


 

Met Pasen was ik 48u klachtvrij, en kon ik mijn leven weer oppakken. Dat oppakken duurt lang en heeft tijd nodig. Deze ”pauze” duurt nu al 12 weken, en ik ben er klaar mee. De Boostcamp trainingen die ik elke week gaf staan op pauze. Krachttraining uitoefenen waar ik van hou, staat ook op pauze.  Bijna alles wat veel inspanning kost staat op pauze. Zo heb ik standaard twee dagen in de week dat ik me beroert voel. De benauwdheid keert dan terug, mijn longen doen zeer, heb pijn tussen mijn schouderbladen, en heb geen energie. En daarna heb ik weer een aantal dagen dat ik me goed voel, fatsoenlijk kan ademen en energie heb. Hoe zal het herstel verlopen met het corona shit virus? Zijn dat 3 weken ziek zijn en 1 jaar herstel?

 


Beste mevr, wij hebben helaas uw afweersysteem naar de klote geholpen, succes met het herstel. m.v.g. Covid-19.


 

En dan zit ik thuis, als hormoonfactor trainer als voorbeeld te dienen voor een gezonder leven, terwijl mijn eigen afweersysteem niet goed meer werkt. Wanneer je weerstand laag is ben je gevoelig voor infecties en andere vervelende kwalen, dat weten we. Ik kreeg een totaal pakket van covid-19 + blaasontsteking + hooikoorts. Een kuurtje antibiotica kon er ook nog wel bij, ook zo goed voor je weerstand (not). Maar het was noodzakelijk. Ik kan natuurlijk blijven zeiken dat ik me zo verrot voel. Maar verstandiger is om er wat aan te gaan doen! (positive mindset) Mijn weerstand moet verbeteren, en wel nu! Dus wat ga ik eraan doen? Ik ga weer terug naar de basis van gezonder leven. Heel ”simpel” de focus leggen op voeding, training en stressbeperking. Kortgezegd, wat mijn taak als Hormoonfactor trainer eigenlijk is, en waar ik andere mensen mee help. Alleen nu moet ik mezelf gaan trainen.

 

Update;  ik heb een fysiotherapeut ingeschakeld die gespecialiseerd is in het herstel van ex-corona patiënten. Bijna niemand in de wereld weet iets 100% zeker over corona, maar deze meneer is in zeer korte tijd gespecialiseerd. Ik vond het allemaal maar bijzonder, maar niet geschoten is sowieso mis. Hij helpt me met ademhalingsoefeningen en krachtoefeningen. Nu drie weken later merk ik al zoveel verbetering! Ben al zeker een week niet benauwd geweest! Mijn vooroordeel was dus onterecht, ik ben zo blij dat ik gegaan ben! 

Update 16-9-2020; Heerlijk die updates, vooral zodat ik mijn leven overzichtelijk volgen kan. Ondertussen ben ik nog bijna elke dag licht benauwd, maar is goed mee te leven als ik niks intensiefs doe. Ik hang nu tussen twee situaties in. Gaat het ooit nog goedkomen? Of is dit blijvende schade? 

Update 24-11-2020; Bloedonderzoek, hartfilmpjes en een aantal dates met de longarts. Alles was zo goed als gewoon lekker goed! En de klachten dan? Die worden gelukkig iets minder en ik leer ermee leven. Acceptatie is een groot goed. Je kan een blog van mij lezen over de positieve kanten van Corona, het was diep graven maar echt, ze bestaan. Corona blijft shit.

Update 22-02-2022; Leek me wel leuk dit artikel weer eens te updaten. We zijn alweer een tijd verder. Nog steeds heb ik een kut gevoel op mijn borst zo nu en dan. Dit ernst hiervan lijkt beïnvloed te worden door het weer en mijn gemoedstoestand. Vermoeidheid blijft een ding, maar dat past bij mij. Ben snel overprikkeld en dat levert vermoeidheid op.

Spread the love

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. […] op deze vraag werd vrij snel begin dit jaar duidelijk. Om niet weer in herhaling te vallen kan je HIER lezen dat Covid-19 roet in mijn eten gooide. Maar nu ga ik het hebben over de positieve kanten van […]

  2. […] Corona! Met stipt bovenaan mijn lijst. Who would have thought? Als ik het heb over de verschrikkelijkste […]

  3. […] ze spruiten ruiken. Ik vraag ik me echt af waar die stank gebleven is. En dat komt niet omdat ik corona gehad heb want mijn reuk is ondertussen gelukkig terug. De groentes van nu zijn té bewerkt. Blijf […]

  4. ik ben trots op je les!

    1. Lief! Dankjewel 🙂

Reacties zijn gesloten.