Momlife

De interesses van mijn kind, lekker boeiend.

de interesses van mijn kind

De interesses van mijn kind. Vaak vind ik ze boeiend en soms niet. Als je aan kinderen begint weet je dat je ooit alle afleveringen van Peppa Big gaat zien, je ooit alle kinderliedjes gaat meezingen onder de douche en dat je ooit de interesses van je kind absoluut niet boeiend vindt. Is dat erg?

 


Blijf betrokken en voel de vibe van je kind, totdat je uit verveling in slaap valt.


 

Tuurlijk blijf ik betrokken bij de dingen die hij onderneemt. Lijkt me goed voor de bandopbouw en zo. Maar soms is die betrokkenheid vergelijkbaar met het kijken van een film en val ik halverwege in slaap. Bepaalde onderwerpen vind ik zelfs (sorry) persoonlijk zonde van mijn tijd. Ik zou willen dat ik eindeloos kon luisteren naar verhalen zoals ”Weet je hoe deze youtuber zo populair is geworden?” Of ”weet je waarom ik Dodo beter vind dan Enzo Knol?”.

Omdat ik toch een vorm van betrokkenheid wil laten zien, luister ik. Zo weet ik nu dat twee huisdier schapen van Dodo en Maisha, Jep en Lily heten. Leuk om te weten maar ik weet niet wat ik ermee moet. Nou, in principe precies niks! We delen een hoop interesses, maar soms komt het er gewoon op neer dat je bepaalde interesses niet kan delen met elkaar. Dit vertel ik hem dan ook maar gewoon want ik kan niet zo heel goed doen alsof ik dingen boeiend vind. Buiten het feit dat hij 12 jaar is en de desinteresse van mijn gezicht af kan lezen. Is dat erg? Ik vind van niet. Daarin tegen krijg ik mijn eigen uitspraken ook weer terug en vindt hij het écht niet boeiend wat ik soms te vertellen heb. Die eerlijkheid kan ik best waarderen.

 


Als je bij de tijd wilt blijven zal je elk filmpje moeten bekijken, A-LLE-MAAL!


 

Het leven van mijn kind vindt momenteel veel online plaats. Als ik een grappig filmpje toegestuurd krijg met de tekst: wtf! Zal ik hem dan eerst herinneren aan zijn taalgebruik? Of gewoon een lachende smiley sturen omdat het filmpje echt grappig is. Google is zijn beste vriend wanneer hij iets niet weet, (sla hierin vooral je moeder over want die is oud en zal het toch niet weten). Tik tok wordt gebruikt om leuke filmpjes te kijken en van ál die filmpjes wil je dan wél je moeder op de hoogte brengen. Een maaltijd bereiden duurt hiermee 30 min langer omdat ik continue word gewezen op filmpjes. En vergeef me voor geïrriteerde reacties zoals ”JAAHAAA” of ”WAHAAT” als ik voor de 28e keer naar een filmpje moet kijken van een heen en weer rennende eend terwijl ik net met een kokend hete pan mijn piepers sta af te gieten.

 


De kwaliteit van het leven omgezet in volgers, likes en views, lekker boeiend.


 

De hoogtepunten van mijn kind op een normale dag bestaan uit volgers, likes en views. Zelfs als ik aan het werk ben krijg ik een appje met een screenshot van de hoeveelheid views die hij heeft op een filmpje. Ik app een feestelijke emoticon terug omdat ik het leuk vind dat hij daar zo enthousiast over is. En tegelijkertijd heb ik nul interesse in volgers, likes en views en wil ik hem leren dat het leven bestaat uit echte sociale contacten. Dat zijn volgers voor een groot gedeelte bots zijn en kwalitatieve content belangrijker is dan het aantal volgers. Dit kan ik in geur en kleur uitleggen maar deze ouderwetse moeder snapt dit ook blijkbaar allemaal niet. Mijn jongste kind daarin tegen volgt haar bloed eigen broer niet op tiktok, want wat hij post vindt ze niet interessant. Het kind wat dit keer niet naar mij hoefde te luisteren, luistert.

 

Nog een interesse die ik echt niet deel met mijn kinderen. Kinderliedjes! Ik vind er heel veel vreselijk, maar het hoort erbij. Al zijn veel kinderliedjes wel weer heel leuk als je ze gaat omdenken tot de tijd waar we tegenwoordig in leven. Die kinderliedjes kan je HIER vinden.

Welke interesses deel jij absoluut niet met je kind?

 

Photo by Intricate Explorer on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. […] gewoon niet, maar dat is niet erg. Je kan niet altijd dezelfde interesses hebben als je kind. Lees HIER waarom dat niet erg […]

  2. […] die mijn kind en ik samen delen. Soms heb je niet dezelfde interesses, is dat erg? Nee. Lees HIER waarom dat niet erg […]

  3. […] is niet haar grootste interesse en bij mij toevallig wel. Hier kan je lezen waarom je sommige interesses nou eenmaal niet deelt met je kind en of dat erg is. Hoe […]

  4. […] frequentie van mijn puber zit niet altijd op dezelfde golflengte als die van mij. En dat is niet erg. Maar ik krijg error als ik in het voorjaar nog steeds de kerstboom zie staan! Dan wil ik juist […]

Reacties zijn gesloten.