Momlife

De populairste spellen gekozen door mijn kinderen.

de populairste spellen

De populairste spellen, tijdloos en gegarandeerd veel speelplezier! Voor de inspiratie voor de schoolvakanties van dit jaar, deel ik met jou de populairste spellen gekozen door mijn kinderen. Mijn favoriet staat er stiekem ook bij.

Binnenkort maken ze bekend wat HET speelgoed van dit jaar is, of is dit al bekend? Het enige wat ik weet is dat het speelgoed van het jaar thuis nooit de populairste spellen zijn. Onze kast staat vol met spelletjes. Ze kunnen gelukkig meer dan alleen gamen dus de verveling hoeft op zich niet toe te slaan.

 


De twee leukste spellen volgens mijn puber.


 

Triominos, een leuk reken en denkspel. Leg de stenen passend neer en tel je punten bij elkaar op. Hoe beter je stenen aansluiten hoe meer punten je krijgt. Wanneer je geen passende stenen kan neerleggen gaan er punten af. Jammer, maar de uitdaging blijft om veel punten te blijven halen.

Monopoly. Dit spel bestaat al vanaf 1903 en heeft al meerdere versie uitgebracht. Wij hebben de klassieke Monopoly, de valsspeler editie en Monopoly gamer met de figuren uit Mario bros. De klassieke Monopoly spelen we eigenlijk alleen in de vakantie, want het duurt zo lang! Of ik heb weinig geduld, ik denk het tweede. Monopoly gamer duurt minder lang en bootst de levels van de game na op een simpele maar hele leuke manier!

 


De twee populairste spellen volgens mijn dochter.


 

Kwartet, tijdloos spelletje toch! Er zijn zoveel varianten! Wij hebben kwartet met Sealife weetjes. Super leuke kaartjes met weetjes over diverse zeedieren. Dit spel stimuleert mijn dochter om te blijven lezen. De tijd dat ze een kaart aan mij mocht vragen door middel van het beschrijven van het plaatje is voorbij šŸ˜‰

Bunny hop, een simpeler spel dan dit hebben wij niet. En zelfs de puber vindt dit spel leuk! Een race met konijnen. Wie het eerst bij de wortel is, heeft gewonnen! Onderweg kom je obstakels tegen waardoor je weer opnieuw moet beginnen. Elke keer dat je aan de wortel draait is ergens op het veld een obstakel. Misschien wordt je eraf geduwd door een mol, is er een gat in de weg of staat de brug open. Net het echte leven, super leuk!

 


Dat ene spel waar ik me kapot aan erger en tegelijkertijd leuk is omdat ik houd van een beetje leedvermaak.


 

Mens erger je niet! Hoe kan deze nou ontbreken in je kast?! Wij hebben de Frozen & Sesamstraat versie. Dit spel is vervelend en leuk tegelijk. Tijdens het spel ben ik altijd de persoon waarbij het 24 rondes duurt voordat ik zes gegooid heb en eindelijk kan meedoen. Om er vervolgens weer afgegooid te worden. En toch vind ik het leuk!

 

Wat is jouw favoriete spel? En als wij even klaar zijn met deze spelletjes gaan we ook gerust even gamen, want dat is zo slecht nog niet. Gamen is beter voor je kind dan je denkt. Lees HIER hoe dat komt!

Spread the love

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] gereageerd, maar de volgende keer gaan ze maar lekker tekenen of een spelletje spelen! Klik HIER om verf te vermijden en de leukste spelletjes voor kinderen te […]

  2. […] weet hij alle spullen in de kast weer te vinden. Mijn kinderen hebben favoriete tafel spelletjes, lees hier welke dat […]

Reacties zijn gesloten.