de populairste spellen

Tijdloos en gegarandeerd veel speelplezier! Voor de inspiratie voor de feestdagen dit jaar, deel ik met jou de populairste spellen gekozen door mijn kinderen. Mijn favoriet staat er stiekem ook bij.

Binnenkort maken ze bekend wat HET speelgoed van dit jaar is, of is dit al bekend? Het enige wat ik weet is dat het speelgoed van het jaar thuis nooit de populairste spellen zijn. Onze kast staat vol met spelletjes. Ze kunnen gelukkig meer dan alleen gamen dus de verveling hoeft op zich niet toe te slaan.

 

De twee leukste spellen volgens de puber.

Triominos, een leuk reken en denkspel. Leg de stenen passend neer en tel je punten. Hoe beter je stenen aansluiten hoe meer punten je krijgt. Wanneer je geen passende stenen kan neerleggen gaan er punten af. Jammer weer.

Monopoly. Dit spel bestaat al vanaf 1903 en heeft al meerdere versie uitgebracht. Wij hebben de klassieke Monopoly en Monopoly gamer met de figuren uit Mario bros. De klassieke Monopoly spelen we eigenlijk alleen in de vakantie, het duurt zo lang! Of ik heb weinig geduld, ik denk het tweede. Monopoly gamer duurt minder lang en bootst de levels van de game na op een simpele maar hele leuke manier!

 

De twee leukste spellen volgens mijn dochter.

Kwartet, tijdloos spelletje toch! Er zijn zoveel varianten! Wij hebben kwartet met Sealife weetjes. Super leuke kaartjes met weetjes over diverse zeedieren. Dit spel stimuleert mijn dochter om te blijven lezen. De tijd dat ze een kaart aan mij mocht vragen door middel van het beschrijven van het plaatje is voorbij 😉

Bunny hop, een simpeler spel dan dit hebben wij niet. En zelfs de puber vindt dit spel leuk! Een race met konijnen. Wie het eerst bij de wortel is heeft gewonnen! Onderweg kom je obstakels tegen waardoor je weer opnieuw moet beginnen. Elke keer dat je aan de wortel draait is ergens op het veld een obstakel. Misschien wordt je eraf geduwd door een mol, is er een gat in de weg of staat de brug open. Net het echte leven, super leuk!

 

Dat ene spel waar ik me kapot aan erger en tegelijkertijd leuk is omdat ik houd van een beetje leedvermaak.

Mens erger je niet! Hoe kan deze nou ontbreken in je kast?! Wij hebben de Frozen versie. Dit spel is vervelend en leuk tegelijk. Tijdens het spel ben ik altijd de persoon waarbij het 24 rondes duurt voordat ik zes gegooid heb en eindelijk kan meedoen. Om er vervolgens weer afgegooid te worden. En toch vind ik het leuk! Wat is jouw favoriete spel?

#okdoei

Spread the love

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *