boost by les

Zo optimistisch zijn dat ik ook de positieve kanten van Corona gevonden heb. Noodzaak, anders was het alleen maar k*t  geweest en dat is niet gezellig.

Op 5 januari 2020 postte ik een foto op mijn insta pagina met een vraag. ”Welke enge dingen ga jij in 2020 doen?” Het antwoord op deze vraag werd vrij snel begin dit jaar duidelijk. Om niet weer in herhaling te vallen kan je HIER lezen dat Covid-19 roet in mijn eten gooide. Maar nu ga ik het hebben over de positieve kanten van Corona, elk nadeel heeft zijn voordeel.

 

De voordelen van corona, het is diep graven, maar ze zijn er!

Ik praatte zo min mogelijk want als ik iets wilde vertellen had één zin drie adempauzes nodig. Eten, naar het toilet, douchen, thee zetten, de tuin in, allemaal veel te vermoeiend. De voordelen hiervan waren best oké. Ik kon niks dus hoefde ook niks. In de badkamer werd ik volledig verzorgt, stiekem was dat gewoon genieten. Mijn haar werd lekker gewassen en ik hoefde alleen maar stil te blijven staan. De scholen waren gesloten dus heen en weer fietsen hoefde ik ook niet. Er was geen ochtendstress om de kinderen op tijd klaar te hebben. Ik had eindeloos pyjamadagen en voor de kinderen was ik minder streng want ik had toch geen kracht om te zeiken.

 

Kleine dingen die het nog moeilijker maakte, maar ook mooier!

Nadat we uit quarantaine waren kon mama nog steeds geen bellen blazen, geen sprintjes trekken, niet naar de speeltuin, geen spelletjes spelen, je mocht mama niet laten schrikken en nog veel meer dingen niet. Mijn hart brak. Toch zaten hier ook voordelen aan. Ons gezin is in zeer korte tijd goed gaan samenwerken. (al moet ik daar even op terugkomen, nu negen maanden later moet ik alles weer 100x zeggen, maar in noodgevallen weet ik dus dat het goed komt.) De puber kon letterlijk de was doen. Mijn dochter werd kei zelfstandig. En mijn vriend heeft kennis gemaakt met onze stofzuiger. Geintje… ze kenden elkaar al 😉 Maar alle respect voor hem dat hij naast zijn fulltime baan ook een groot gedeelte van het huishouden overnam. Plus dat ik erg dankbaar ben dat ik een tuin heb! We voelden ons minder opgesloten en de kinderen konden toch nog buiten spelen.

 

Het zou fijn zijn wanneer het jaar 2020 afgelopen is.

Hoe sneller het einde van dit jaar nadert, hoe vaker ik lees en hoor dat mensen blij zijn dat 2020 bijna afgelopen is. Naar mijn mening wordt dat verkeerd verwoord, want op 1 jan 2021 is het nog steeds zo beroerd als op 31 dec 2020. Maar het zou inderdaad fijn zijn als we ons leven weer zouden kunnen oppakken zoals het was.

Met dit stuk wil ik niet zeggen dat het leuk is om ziek te zijn. Maar al die kleine positieve dingen gaven (en geven nog steeds) een houvast en een vorm van dankbaarheid. Er kan zoveel niet, maar er kan ook zoveel wel! Het is soms diep graven naar de positieve kanten van corona, maar zolang je die kleine geluksmomentjes ziet… maakt het veel situaties een stuk minder lastig.

 

#okdoei.

 

 

Spread the love

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. […] Deze week een iets serieuzer onderwerp. Iets om over na te denken. Kan je té positief zijn? Er gebeuren soms nare dingen in het leven, misschien jouw leven, misschien die van een naaste. Om elkaar te steunen zeggen we dat we positief moeten blijven. Dat vind ik liefde, want je bent er voor de ander. Want wat je niet wilt is dat die persoon volledig in de put komt te zitten toch?! Dus positief zijn is heel belangrijk! Daarom schreef ik voorheen een stuk over de positieve kanten van corona. […]

  2. […] dat er bij mij in huis volk woont wat een klein gedeelte van mijn zorgbonus opeist. Nou ja, opeist, dat volk heeft voor mij gezorgd toen ik ziek werd door corona en daarom vinden ze dat ze ook een zorgbonus […]

  3. […] minder en ik leer ermee leven. Acceptatie is een groot goed. Je kan een blog van mij lezen over de positieve kanten van Corona, het was diep graven maar echt, ze bestaan. Corona blijft […]

  4. Als als je samen gelukkig bent ondanks corona, lockdown, homeschool dan weet je t zeker! In voor en tegenspoed het zit goed

Reacties zijn gesloten.