Gezondheid

De verschrikkelijkste woorden van 2021.

de verschrikkelijkste woorden

De verschrikkelijkste woorden van 2021! Dit jaar samengesteld met mensen die hun verschrikkelijkste woorden van dit jaar met mij wilde delen. Het is weer een vreselijke top 5 geworden!

 


De verschrikkelijkste woorden van 2021


 

5. Oprecht. Alles wordt dit jaar oprecht sterker onderbouwd met het woord ”oprecht”. Ik vind oprecht dat dit woord in de top 5 mag staan want het is oprecht irritant om elke keer dit oprecht onnodige woord te benoemen. Buiten het feit dat het oprecht zijn waarde verliest wanneer je het woord oprecht overal voor gebruikt. Wanneer je het woord oprecht te vaak oprecht gebruikt weet je oprecht niet eens meer wat oprecht precies betekend.

 

4. Snowflake. Hier heb ik me in moeten verdiepen. Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik iemand vroeg naar het meest irritante woord van 2021. Gevoelige mensen worden in het Engels sinds eind jaren 90 Snowflakes genoemd. Het woordenboek omschrijft dit als ”overly sensitive person, incapable of dealing with any opinions that are different from their own”. Oftewel, als je mening anders is dan maatschappelijk gewenst, dan ben je een snowflake. Terwijl de mensen die dit het hardst roepen niet tegen andermans mening kunnen en daarmee zelf ook een snowflake zijn. Lijkt mij een functieloos bedacht hokje waar mensen oprecht onnodig mee gekwetst worden.

 

3. Verneukte Nederlandse grammatica! Dit omvat niet zozeer één specifiek woord maar een hele berg met woorden die niet in ons woordenboek staan. Me moeder, de leven, slimmer als ons, dat waren hunnie, de enigste, na vakantie, in elke fucking zin het woord ”fucking” plaatsen. Echt iedereen kent iemand die op deze manier spreekt en/of schrijft. HOU ERMEE OP! Zelf ben ik regelmatig te lui om in een app gesprek mijn taalfouten te corrigeren. Dan wordt het een plat Utregs bericht. Maar dit kan écht níet je standaard taalgebruik en/of schrijfstijl zijn.

 

2. Borstkasvoeding. Dit woord kwam dit jaar voorbij in een nieuwsbericht. Er is een groep verloskundigen die liever zien dat we in plaats van borstvoeding nu borstkasvoeding gaan zeggen. De reden hiervoor? Om genderinclusiviteit te stimuleren en om meer transvriendelijk te zijn. Gebruik vooral het woord dat jij bij jezelf vind passen. Maar zonder borsten, geen voeding. Borstvoeding, of je jezelf nou vrouw of man voelt, het is wat het is. Wat ik dan wel weer begrijp is wanneer je in een vrouwenlichaam zit terwijl je jezelf een man voelt de benaming ”moedermelk” niet passend is.

 

1. Alles met een C! Cavia, composthoop, cyclus, cowboy. Geintje natuurlijk, want we weten allemaal welke woorden met een C dit jaar weer op nr 1 staan. Plus alle woorden die te maken hebben met C! Maar ik wil ze niet benoemen puur uit protest. Dat zegt voldoende over een wederom weer oprecht terechte eerste plaats. Volgend jaar hoop ik toch een verfrissender nr 1 te schrijven. Ben je nieuwsgierig naar de verschrikkelijkste woorden van vorig jaar? Lees HIER die van 2020!

Ik wens iedereen een goed uiteinde en tot volgend jaar!

Photo by Moritz Knöringer on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] jaar waarin ik vijf woorden als de verschrikkelijkste woorden van 2021 heb verklaard. Deze kan je HIER […]

Reacties zijn gesloten.