Gezondheid Momlife

De zorgbonus van 2020.

de zorgbonus van 2020

De zorgbonus van 2020 is uitgekeerd, geen idee wat ík ermee ga doen. Wel weet ik dat er bij mij in huis volk woont wat een klein gedeelte van mijn zorgbonus opeist. Nou ja, opeist, dat volk heeft voor mij gezorgd toen ik ziek werd door corona en daarom vinden ze dat ze ook een zorgbonus verdienen.

 

Uiteraard vallen mijn kinderen onder ”dat volk” en is er uiteindelijk maar één kind die op dit idee kan komen. Mijn puber, de toekomstige miljonair. De kleinste profiteert ervan mee, want zij heeft ondertussen door dat je met geld allerlei speelgoed kan kopen. Waar een oudere broer al niet goed voor is!

 


De zorgbonus van 2020.


 

Wat zou je doen met een miljoen, is veranderd in, welke kapsones krijg jij van je zorgbonus. Mijn kinderen hebben echte plannen met hun zorgbonus. Ondanks dat we het nog niet hebben gehad over het uit te keren bedrag, hebben ze wel wensen! De oudste zal zijn geld uit gaan geven aan (online) games en de jongste gaat haar geld uitgeven aan LOL knuffels. Ze weten hoeveel geld mijn zorgbonus bevat, toch denken ze vrij minimalistisch. Ze kiezen iets wat ze leuk vinden ongeacht de prijs. En dan zijn het ook nog relatief goedkope en simpele keuzes. Er zal nog genoeg geld overblijven, mijn nieuwsgierigheid gaat nu al uit naar de besteding van het overgebleven gedeelte.

 


Zorgen voor je moeder doe je niet voor het geld, dat doe je voor haar uit Liefde en Respect.


 

Hoe kan je je kinderen nou belonen met geld omdat ze voor jou gezorgd hebben tijdens je ziekteperiode?! Mijn kinderen hebben voor me gezorgd toen ik het hard nodig had. Dit deden ze uit liefde, respect en een beetje uit eigenbelang. Want als mama weer beter is, is iedereen gelukkiger. Ze hebben in die periode niet om een uurloon gevraagd want DAT zou ik respectloos vinden en zo voed ik ze niet op. Wel voed ik ze op met het idee om altijd voor elkaar te blijven zorgen en de zwakke een beetje sterker te maken. Liefde delen is liefde krijgen. Maar goed, feit blijft, als mama een zorgbonus krijgt omdat ze corona patiënten heeft verzorgd, dan verdienen zij het ook want zij hebben mij verzorgd. Kinderlogica, ik hou ervan.

 


Het overleg en het besluit, de zorgbonus van 2020 gaat eruit!


 

Het gekozen bedrag wat mijn kinderen krijgen is gebaseerd op nul criteria. Beide kunnen ze kopen wat ze hadden gewenst en houden ze ook nog geld over. Ondanks dat de speelgoedwinkels momenteel gesloten zijn, krijgen ze het geld in een tastbare vorm. Dat is de beleving van het geld. Zichtbaar geld ontvangen, het in je portemonnee stoppen en af en toe kijken naar het briefje. Dromen over wat je er allemaal nog meer van zou kunnen kopen. En mama hoopt dat ze ook de keuze maken om een beetje te sparen. Dat zit in het opvoedpakket en draag ik uit, of ze het ook opvolgen is altijd weer de vraag.

Lees HIER hoe behulpzaam mijn gezin was toen ik drie weken ziek was. Is jouw gezin oom behulpzaam als jij ziek bent, of blijft alles dan liggen?

 

Foto door Josh Appel op Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..