Momlife

Fijne hysterische kerst allemaal!

fijne hysterische kerst

Een fijne hysterische kerst en een eindeloos durend kerstgevoel, daar heb ik geen last van. Mijn puberzoon daarin tegen ziet dat wél zitten! Hij wilt graag het hele jaar de kerstboom hebben staan. Dat mag, onder een aantal voorwaarden!

 


De glitters, het goud, de lampjes, de liedjes… hoe hysterischer hoe beter.


 

Wanneer Sky radio veranderd in The Christmas Station, veranderd mijn puber in een soort van Martien Meiland. All i want for christmas is zijn lievelings kerstliedje. Het liefst zet hij in oktober de kerstboom op en pimpt hij de woonkamer met glitters, goud en lampjes. Hoe hysterischer hoe beter! Mede hierdoor heeft hij twee jaar geleden een eigen mini kerstboompje gekregen. De lampjes en balletjes mocht hij zelf uitkiezen. Het resultaat was een mini kerstboom met meer ballen en verlichting erin dan dat er boom was. Inclusief het type verlichting wat je in verschillende kleuren en standen kan zetten met een afstandsbediening. De verlichting stond op standje epileptisch en het ritme van de lampjes gaat hartstikke lekker op happy hardcore. Gelukkig kan de kerstboom in januari weer weg, dacht ik…

 


”Dus omdat jij error krijgt van mijn kerstboom mag ik het niet laten staan?!”


 

De frequentie van mijn puber zit niet altijd op dezelfde golflengte als die van mij. En dat is niet erg. Maar ik krijg error als ik in het voorjaar nog steeds de kerstboom zie staan! Dan wil ik juist afscheid nemen van de winter, de tuin opknappen, bloemetjes zien groeien en genieten van de zon. Toch?  ”Dat kan ook allemaal best MET een kerstboom mam!” ”Dus omdat jij error krijgt van mijn kerstboom mag ik het niet laten staan?!” Ja, mijn huis mijn regels. Muhahaha.

 


De voorwaarden voor een fijne hysterische kerst.


 

Na een goed gesprek zijn we tot een compromis gekomen. Hij wilt heel graag een eindeloos durende kerstgevoel, dus ik begaf me in de positie om eisen te kunnen stellen. Hij mag de kerstboom het hele jaar op zijn slaapkamer laten staan en zo hysterisch versieren hoe hij dat wil. Dat betekend dan wel dat ik niet meer op zijn slaapkamer wil komen in de maanden dat ik geen kerstboom wil zien. Dus, ik verschoon zijn bed niet meer en stofzuigen schrap ik ook van mijn lijstje. Dit moet hij zelfstandig gaan doen.

Hij ging erg snel akkoord, hierdoor begon ik te twijfelen aan de echtheid van onze deal. Maar tóch was hij zo vastbesloten dat hij, na nog wat concrete uitleg, akkoord ging met de voorwaarden! Ik zeg, een win-win situatie! ”Kom je me ’s avonds dan nog wel even welterusten zeggen?” Nou vooruit, omdat ik dit allemaal toch wel heel erg leuk vind.

Fijne hysterische kerst allemaal!

#okdoei.

Foto door Nick Fewings op Unsplash.

Spread the love

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. […] en zijn pieten gaan er weer vandoor, dan kan nu eindelijk de kerstboom naar […]

  2. Word vervolgt?

    1. Wordt vervolgt in het voorjaar 😀

Reacties zijn gesloten.