Momlife

Gescheiden ouders, gescheiden zomervakantie.

gescheiden ouders

Gescheiden ouders zijn betekent vaak ook een gescheiden zomervakantie. Hier thuis in ieder geval wel. Het is wat het is. De kinderen zijn drie weken bij hun vader en daarna drie weken bij mij. Vind ik het lastig om mijn kinderen drie weken lang niet te zien? Ja, maar tegelijkertijd ook weer niet. En dat zit zo…

 


Gescheiden ouders betekent, gescheiden zomervakantie.


 

Vanaf de maand Juli beginnen de emoties al wat hoger op te lopen. Sowieso is daar het einde van het schooljaar, wat ik elk jaar weer een zwaar beladen moment vind. En het einde van een schooljaar, betekent dat het bijna zomervakantie is. De kinderen gaan dan drie weken naar hun vader toe. ”Wat lijkt me dat lastig om zolang je kinderen niet te zien!”

De ervaring leert mij twee dingen. Heel hard janken omdat ik mijn kinderen mis is een optie en lucht wel op. Ten tweede weet ik ook, vanaf het moment dat ze weer thuis zijn, wil ik ze traditiegetrouw achter het behang plakken. En zij mij ook. Dus ja, missen doe ik ze zeker! Maar dit zijn de weken dat ik ook kan omdenken. Zo heb ik veel tijd over voor andere dingen!

 


9 dingen die ik doe als mijn kinderen drie weken weg zijn:


 

  • Het cassettebandje waardoor ik continue ”MAMAAAAAAAA” hoor staat uit en dat is rustgevend.
  • In één stuk door ongestoord een boek lezen.
  • Kan nog veel meer dingen ongestoord doen…
  • Mijn koffie is heet als ik het wil drinken.
  • Kan zolang als ik wil in de zon liggen zonder dat ik tussendoor mee moet naar de speeltuin.
  • Geen schermtijd drama, hier geniet ik echt vol op van!
  • Uitslapen, wat een fantastisch gevoel.
  • Mijn eten hoef ik met niemand te delen.
  • De woonkamer blijft opgeruimd.

 

Ondanks dat we gescheiden ouders zijn en ik ze best wel mis, kan ik ook genieten van het bovenstaande. Zo kom ik mijn tijd wel door. En ik weet ook, vanaf de eerste dag dat de kinderen weer thuiskomen met hun sfeer, geluiden en energie, kijken mijn vriend en ik elkaar gelukkig aan en zeggen we: ”Ja hoor, ze zijn er weer”. Vanaf dat moment gaan alle cassette bandjes weer op standje herhaling. Deze 15 punten staan op mijn cassettebandje.

 

Photo by Ethan Robertson on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..