gluten- lactosevrije wafels

Gluten- en lactosevrije wafels om je vingers bij af te likken!

De lekkerste gluten- en lactosevrije wafels die ik ooit gemaakt heb! Om je vingers én je bord bij af te likken!

Het duurde even voordat ik het juiste recept onder de knie had, want regelmatig maak ik ze te droog, te ver doorgebakken, te donker, te slap, te zoet, te zout. Oftewel, ze vielen onder de categorie ”leuk bedacht mam”. Maar NU zijn ze perfect! Natuurlijk kan ik ook wafels in de winkel kopen. Helaas, die vind ik voor de glutenvrije variant veel te duur. Als ik drie euro moet betalen voor vier kleine gluten- en lactosevrije wafels dan zeg ik #okdoei! Wanneer ik het zelf maak is het echt een stuk goedkoper en heb ik er meer voor iedereen die hier wat te eten wilt hebben.

 

Weinig ingrediënten voor een heerlijke lunch!

Ingrediënten voor ongeveer 8 heerlijke wafels.
> 200 gram amandelmeel
> 2 tl bakpoeder
> snufje zout
> 4 eieren
> 120 ml havermelk

Ingrediënten voor de heerlijke topping.
> lactosevrije slagroom
> aardbeien
> honing

 

De bereiding is nog simpeler dan het ophijsen van je broek.

Gooi alle producten die je nodig hebt voor je wafels (niet je topping) in een kom en mix alles goed door elkaar. Nu je een lekker smeuïg beslag hebt, kan je je wafelijzer aanzetten en wafel voor wafel gaan bakken!  LET OP: mijn wafels zijn na 1 minuut al klaar. Lekker zacht en perfect! Hoe langer je ze bakt, hoe harder ze worden. Het zal ook aan het type wafelijzer liggen hoe lang je de wafels zal moeten bakken. Ik ben erg benieuwd binnen welke categorie jouw gluten- en lactosevrije wafels gaan vallen. De categorie ”perfect”? Of de categorie ”leuk bedacht hoor”?

Als de wafels klaar zijn leg je ze op een bord. Nu alleen de slagroom, aardbeien en honing er nog op. Oh dit doet me denken aan mijn overheerlijke glutenvrije aardbeien blauwe bessen taart en mijn glutenvrije appelnotentaart. Laat het smaken!

#okdoei

 

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *