glutenvrij & koemelkvrij

Glutenvrij & koemelkvrij bananen/appel/notenbrood.

Simpel, glutenvrij & koemelkvrij. Recepten met deze eigenschappen zijn mijn favoriet! Een tijd geleden deelde ik een recept over een heerlijk bananenbrood. Want ik wil(de) dat iedereen weet dat eten met een beperking niet lastig hoeft te zijn. En na wat experimenteren met producten is er een nieuw simpel broodje geboren!

 

Welkom op de wereld bananen- appel- notenbrood!

 

Geboortedatum 14 februari, een prachtige dag! Omdat dit DE dag was dat ik dit brood maakte en het, na meerdere mislukte pogingen, eindelijk geslaagd was! Het is, speciaal voor de gevoelige buikjes onder ons, glutenvrij & koemelkvrij. Dit scheelt hier in huis veel jeuk en stukken huid kapot krabben. Hierom kunnen ze trots op me zijn.

 

Je ontbijt of lunch was nog nooit zó lekker en voedzaam!

 

Wat heb je nodig?
200 gram havermeel (of havermout tot meel gemaakt in de blender)
100 gram boekweitmeel
3 tl kaneel
2 tl zuiveringszout
2 rijpe bananen
4 eieren
handje rozijnen
noten (ongezout en ongebrand)
1 appel
cakeblik en bakpapier

 

Om te beginnen mix je de havermeel, boekweitmeel, kaneel en zuiveringszout met elkaar in een schaal.
Daarna blend je de bananen en de eieren tot een gladde mix en giet je het bij je meel in de schaal. Roer het samen met alle rozijnen en noten door elkaar heen totdat het een beslag geworden is. Nu kan je het beslag in je cakevorm doen. Snij plakjes van de appel en leg die er als halve maantjes bovenop.

De oven zet je op 180 graden voor 35 minuten. Omdat je wel even moet checken of je brood gaar is, prik je er na afloop even in met een satéprikker. Want niks is smeriger dan hongerig een plakje brood afsnijden en zien dat er nog beslag uitloopt. Maar hee, hij is wel gluten/koemelkvrij, haha!

 

#okdoei.

 

 

Spread the love

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *