Glutenvrije appel notentaart

Glutenvrije appel notentaart.

Smijt de voorverpakte glutenvrije taart maar in de prullenbak, ik ga je leren hoe je deze glutenvrije appel- notentaart zélf kan bakken! Super simpel te maken, en smaakt overheerlijk! Extra pluspunt, deze taart is geschikt voor mensen die geen gluten kunnen verdragen. Dat zijn een hoop mensen! Zij hebben ook hartstikke recht op een lekker stuk taart. De glutenvrije taartjes die in de supermarkt liggen vind ik smerig, en schotel ik een ander ook niet (meer) voor. Dus hop hop aan de slag!

 

Over het algemeen, bij veel van wat ik bak, is er een moment dat het recept op kattenvoer lijkt. Maar het komt ALTIJD weer goed!

Benodigdheden voor de bodem.
Doe al deze producten in een schaal, en haal je mixer erdoorheen.

  • 175 gr boekweitmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 200 gr roomboter
  • 5 eieren

Dit glutenvrije deeg krijgt een substantie waar je je bedenkingen over kan krijgen. No worries, gewoon je bodem en zijkanten van je taartvorm ermee bedekken. Wanneer je als topping liever geen noten gebruiken wilt, hou dan een beetje deeg over. Dan kan je dat gebruiken voor de bovenkant van je taart.

 

An apple a day, is tasty anyway.

Benodigdheden voor de vulling.
Tijd voor rot werk, appels schillen en snijden. Misschien heb je wel wat kinderen rondlopen die dat voor je willen doen. Schil en snij een stuk of 7 appels, en doe die in een schaal. Strooi er kaneel overheen totdat je kleine tasty appeltjes mooi bruin geworden zijn. Dan nog wat rozijnen erbij strooien, en je vulling is klaar. Stop maar in de taart, hop hop!

Benodigdheden voor de topping.
Of je gebruikt het laatste beetje deeg, (wat je hopelijk bewaard hebt als je zat op te letten) of je gebruikt gemalen noten. Ik gebruik walnoten, amandelen, hazelnoten en cashewnoten. Die stop ik in de blender, en na een paar seconden krijg ik een schattig noten strooisel voor de glutenvrije appel notentaart.

Je oven zet je op 150 graden Celsius voor 1,5uur.
Geniet ervan!  (Oja, als je toch op de glutenvrije tour bent, lees het recept even van het glutenvrije bananenbrood)

#okdoei

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *