Voeding

Glutenvrije appel notentaart.

Glutenvrije appel notentaart

Smijt de voorverpakte glutenvrije taart maar in de prullenbak, ik ga je leren hoe je deze glutenvrije appel- notentaart zélf kan bakken! Super simpel te maken en smaakt overheerlijk! Extra pluspunt, deze taart is geschikt voor mensen die geen gluten kunnen verdragen. Dat zijn een hoop mensen! Zij hebben ook hartstikke recht op een lekker stuk taart. De glutenvrije taartjes die in de supermarkt liggen vind ik smerig, en schotel ik een ander ook niet (meer) voor. Dus hop hop aan de slag!

 


Glutenvrije appel- notentaart, een feestje voor op elk feestje.


 

Benodigdheden voor de bodem.
Doe al deze producten in een schaal en mix het door elkaar.

  • 175 gr boekweitmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 200 gr suiker
  • 200 gr roomboter
  • 5 eieren

Dit glutenvrije deeg krijgt een substantie waar je je bedenkingen over kan krijgen. No worries, gewoon je bodem en zijkanten van je taartvorm ermee bedekken. Wanneer je als topping liever geen noten gebruiken wil, hou dan een beetje deeg over. Dan kan je dat gebruiken voor de bovenkant van je taart.

 


De lekkerste taart aller tijden en jij bent het aan het maken.


 

Benodigdheden voor de vulling.
Tijd voor rot werk, veel appels schillen en snijden. Misschien heb je wel wat kinderen rondlopen die dat voor je willen doen. Schil en snij een stuk of 8 appels in kleine blokjes en doe die in een schaal. Strooi er kaneel overheen totdat je kleine appelstukjes mooi bruin geworden zijn. Dan nog wat rozijnen erbij strooien, en je vulling is klaar. Stop maar in de taart, hop hop!

Benodigdheden voor de topping.
Of je gebruikt het laatste beetje deeg, (wat je hopelijk bewaard hebt als je zat op te letten) of je gebruikt gemalen noten. Ik gebruik walnoten, amandelen, hazelnoten en cashewnoten. Die stop ik in de blender, en na een paar seconden krijg ik een heerlijk noten strooisel voor de glutenvrije appel notentaart.

Je oven zet je op 150 graden Celsius voor 1,5uur.
Geniet ervan! Als je toch op de glutenvrije tour bent, lees het recept even van mijn glutenvrije bananenbrood. Heb jij ook een lekker glutenvrij taartrecept voor mij?

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] pronken! Zonde om op te eten vind je niet? Mocht je de smaak te pakken krijgen, heb ik ook nog een verrukkelijk glutenvrij appel/notentaart recept voor […]

Reacties zijn gesloten.