Momlife

Goedkope kinderfeestjes, niet meer van deze tijd?

goedkope kinderfeestjes

Goedkope kinderfeestjes, zijn die nog van deze tijd? Ze worden luxer, duurder en met één cadeautje aankomen is onbeschoft. Het ene feest wordt overtroffen door een nóg uitgebreider feest. Je zou bijna geen kinderfeest meer durven vieren.

 


Goedkope kinderfeestjes waren vroeger normaal.


 

Vroeger toen mijn moeder een kinderfeestje voor mij organiseerde was het simpel. Het huis was versierd met slingers en ballonnen. Ik mocht vriendinnen uitnodigen en we gingen spelletjes thuis doen. Zaklopen, spijkerpoepen, koekhappen en een speurtocht. We aten een stuk taart tussendoor en dronken limonade, soms nog een ijsje. Elk vriendinnetje bracht een cadeautje mee en ik had de dag van mijn leven! En dit soort goedkope kinderfeestjes had ik de gehele basisschool tijd. Het verveelde nooit! Dat is nu wel een klein beetje veranderd. Thuis een kinderfeest vieren wordt tegenwoordig als saai en simpel ervaren. Waarom?

 


Kinderfeestjes moeten luxe en duur.


 

De kinderfeestjes van tegenwoordig zijn een stuk duurder en luxer dan vroeger. De afgelopen jaren ben ik van alles tegengekomen. Een bmx feest, het klimbos, de bioscoop, binnenspeeltuinen, een escaperoom, lasergamen, bowlen en quad rijden. Op de een of andere manier kwam er een moment waarop ouders en/of kinderen vonden dat het wel klaar was met de thuisfeestjes. Vind het wel interessant om te weten of het de wens van de kinderen is om het steeds duurder te vieren, of de wens van de ouders. Hoe dan ook, het kost tegenwoordig een hoop geld. Bij een feestje hoort natuurlijk ook nog de taart! En die taart wordt ook met de jaren mooier en duurder.

Wat je ook bedenkt voor een kinderfeest, het moet wel net zo tof zijn als het feestje van andere klasgenoten. Óf zelfs nog beter! Want als iedereen in je klas luxe en dure kinderfeesten geeft, kan jij niet meer aankomen met een thuisfeest natuurlijk. Je zou als ouder bijna geen kinderfeest meer durven geven omdat het soms gewoon niet te betalen valt.

 


Cadeautje, één is te weinig.


 

Het vriendje van mijn dochter was vorig jaar jarig en zij mocht op zijn feestje komen. Samen gingen we naar de stad om een cadeautje te kopen. Snel gevonden, snel klaar. Ze keek mij aan met grote verbaasde ogen en zei: ”Eén cadeautje maar?” Ik verbaasde mij erover dat zij verbaasd was. Het is toch normaal om één cadeautje te geven? Nee, dat vond zij van niet, eentje was te weinig. Want andere kindjes geven twee of drie cadeautjes. Nou ben ik de beroerdste niet, ze mocht twee cadeautjes geven. Maar alleen omdat die twee cadeau ’s samen onder de €10 waren. Dat vind ik een prima prijs voor kinderfeest cadeautjes. Dat is een grens die ik voor mezelf bewaak, want ook de cadeau ’s die kinderen vragen worden steeds duurder.

Ik blijf zitten met de volgende vragen. Waarom worden de kinderfeestjes steeds luxer en duurder? En waarom is één cadeautje tegenwoordig niet meer voldoende?

Photo by Lidya Nada on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] zijn die tegenwoordig ook niet heel goedkoop meer. Daar schreef ik een blog over, deze kan je HIER […]

  2. […] betaling, denk er dan ook aan dat alles tegenwoordig veel geld kost. Zo ook de kinderfeestjes! Hier schreef ik over het feit dat kinderfeestjes steeds luxer en duurder worden. Komt dat door de ouders […]

Reacties zijn gesloten.