Gezondheid

Haal je doel met het juiste gevoel.

Haal je doel met het juiste gevoel

Elk jaar weer hetzelfde gemieter, die doelen die vanaf 1 januari moeten starten. Niks moet! Als je een doel hebt moet je ervoor gaan! Ook op 8 januari is dat verantwoord. En hou je doelen lekker simpel, dan zijn ze snel behaald. Haal je doel met het juiste gevoel!

Hoe zit dat met het juiste gevoel?

Graag zou ik 10kg afvallen, een sixpack maken en gezonder gaan leven. Dat zijn hele grote doelen. Zijn ze haalbaar? Misschien. Als jij het juiste gevoel erbij hebt, dan wel.. anders niet. Als je liever een sixpack drinkt dan dat je er eentje maakt, dan heb je (nog) niet het juiste gevoel. Je weet van jezelf dat het beter zou zijn om te werken aan je sixpack. Maar als het gemis té groot is, je terug valt in oude gewoontes en je eigenlijk niet zonder je vloeibare sixpack kan, dan heb je het juiste gevoel niet en zal jij je doel nooit halen! Lullig he, sorry.

Het juiste gevoel: motivatie op een serieus niveau.

Een vereiste om je doel te halen is dat jij je gemotiveerd moet voelen. Maar wel gemotiveerd op een bepaald niveau. Je moet het ECHT willen! Want als je niet echt wilt, ben je niet gemotiveerd en zal jij je doel niet halen. Je wilt 10kg afvallen, maar je hebt geen motivatie? Dan wil je eigenlijk helemaal niet echt afvallen. Het zal ongetwijfeld een wens zijn, het beeld van je ideale toekomst, maar een doel is het dan niet te noemen. Alweer lullig he, sorry. En dát is o.a. een hele belangrijke reden waarom men elk jaar weer opnieuw begint met zijn doelen. Ze zijn gewoon niet belangrijk genoeg voor je om door te zetten.

Ik ben heel erg benieuwd, heb jij doelen voor 2021? En zo ja, welke?

#okdoei.

Foto door Markus Winkler op Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..