Momlife

Ik blijf het niet zeggen hoor! 15 dingen die je tóch blijft zeggen tegen je kind.

ik blijf het niet zeggen hoor!

Ik blijf het niet tegen je zeggen hoor! Oh toch wel. Hier zijn 15 punten die je de rest van je leven tegen je kind blijft zeggen. Ook al zou je denken dat ze het wel een keer zullen begrijpen. Ik geef het op.

 


Ik blijf het niet zeggen hoor!


 

 • Deur dicht! Geen toelichting nodig toch? Ze zijn allemaal in de kerk geboren.
 • Eet met je mond dicht! Na 34.000 keer dit gezegd te hebben gaat je brein kapot en zeg je per ongeluk dat ze moeten eten met hun mond leeg.
 • Handen wassen na het plassen! Waarom zou je dat doen? Gewoon plassen en verder spelen, goed voor de weerstand ofzo.
 • Deur dicht! Ik moet dit echt zo vaak roepen, dat ik het bewust twee keer in dit rijtje plaats.
 • Licht uit! Ik ga elke keer dat ze het licht vergeten uit te doen 10cent uit hun spaarpot halen. Naar verwachting zijn de spaarpotten aan het einde van de winter leeg.

 


Mijn kinderen tegen elkaar als ik verwachtingen van ze heb: ”Mama heeft net iets gezegd, snel ctrl-alt-del!


 

 • Neem je schooltas mee! Ze staan expres al op tafel bij de uitgang op weg naar buiten. En toch, wanneer de deur open gaat, lopen ze naar buiten zonder tas. En die lunch die ze net zelf gemaakt hebben voor op school dan? Hebben ze die gemaakt zodat ik die kan opeten tussen de middag?
 • Wil je ajb je tanden gaan poetsen? Het is 19:30 en elke avond weer moet ik het netjes vragen. Probleemloos weten ze het voor elkaar te krijgen om elke dag op tijd klaar te zitten voor de vlog van Enzo Knol. Maar elke dag op het zelfde tijdstip je tanden gaan poetsen is hier gewoon ctrl-alt-del.
 • Niet zo gillen! Jij zegt alles dubbel, je kind zegt alles harder. Onnodig veel harder!
 • Stamp niet zo, de buren hebben last van je! En ik en mijn hoofdpijn ook.
 • Heb je het toilet wel doorgespoeld? Vaak ben ik gewoon doof en hebben ze dat echt wel gedaan. Sorry he, ouderdom.
 • Niet aan mijn schone ramen zitten! Die kinderen van mij hebben een sensor, ik zweer het. Nooit raken ze met ook maar één vinger mijn ramen aan, maar als ze schoon zijn zit na vijf minuten de eerste high 5 of natte neus er alweer op.
 • Eet met mes en vork alsjeblieft! Het mes ligt er niet voor de decoratie. Waarom zou je een mes gebruiken als je je mond aan de rand van je bord kan houden en met je vork alles naar binnen kan schuiven?
 • Zit je nou alweer te knoeien met je paprika chips? ”Nee, dat was ik niet, dat was mijn broer”. ”Niet waar jokkebrok, want je broer heeft geen chips, pff.”
 • Ruim je bord en beker even op, want je woont nog steeds niet in een hotel. Casa de Mama verzorgt veel faciliteiten, maar je bord en beker ruim je zelf op.
 • In de vaatwasser graag en niet er bovenop! Kijk, er zit daar zo’n deur die open kan, probeer dat maar eens. Oh hemeltje, wat een ruimte! Kijk aan, dan kan je daar mooi je bord en beker in zetten. Goed gedaan! Morgen weer hetzelfde liedje.

 

Eigenlijk ben je als ouder continue een soort van cassette bandje en dat is Super irritant. Waarom willen we ook alweer kinderen? Het antwoord op deze vraag lees je HIER.

 

Photo by Xavi Cabrera on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..