Momlife

Indruk maken op andere moeders, zo doe je dat (niet).

indruk maken op andere moeders

Indruk maken op andere moeders. Nergens voor nodig, maar toch vond ik het nodig.

Mijn dochter moest dit schooljaar nog een keer groep 4 doen. Dat betekent nieuwe klasgenootjes en nieuwe ouders. Nou ben ik niet zo’n moeder die gelijk vooraan in de rij staat om zich voor te stellen. Maar als er een nieuw vriendinnetje bij ons thuis komt spelen, is dat natuurlijk wel mijn moment om punten te scoren! Indruk maken en punten scoren bij zowel het vriendinnetje als bij de ouders. Moet ik het alleen wel goed doen, want deze poging ging een (klein) beetje mis.


Indruk maken op andere moeders en punten scoren, stap 1!


Stap 1 om indruk te maken op andere moeders en punten te scoren. Kies een activiteit die ze thuis nooit ‘mogen’ doen. Er zijn altijd activiteiten waar ouders een schurft hekel aan hebben en deze het liefst buitenshuis houden, ondanks dat ze weten dat het kind het fantastisch vindt. Maar dat boeit jou als ouder dan weer niks, je blijft niet poetsen toch? Kinderen zijn vaak gek op kleien, magisch zand, slijm, stoepkrijt en verven. Precies alles wat je niet in je woonkamer wil hebben. En die laatste, het verven, daar zou ik mijn punten wel even mee gaan scoren! Als je bij je vriendinnetje wel kan verven zijn de punten gescoord toch?

Op het schoolplein kwamen er twee meiden mijn kant op rennen, waarvan eentje mijn dochter was. Alles wat erachteraan komt rennen kan tegenvallen of meevallen. Heel eerlijk, soms heb je gewoon even niet de juiste stemming voor bepaalde kinderen, toch? Zeg maar niks, knikken is voldoende. Alleen dit keer had ik geen idee wie mijn dochter meebracht, want het was een nieuw vriendinnetje. Mijn geluk was aanwezig, want ze had contact gelegd met een nieuw klasgenootje. Het vriendinnetje was beleefd, daar hou ik van. Eenmaal thuis bied ik aan om te gaan knutselen, daarmee stuur ik de gedachtes van mijn dochter al een bepaalde richting op. Ze begint enthousiast te gillen en vraagt aan haar vriendinnetje of ze wil verven. Het vriendinnetje gilt automatisch gezellig mee, dat was een ja. Fantastisch!


Een goede voorbereiding (voordat de drama begint) is het halve werk.


Op tafel legde ik een plastic tafelkleed neer, want dat is na afloop makkelijk schoonmaken met een nat doekje. De meiden pakten de verfspullen uit de kast en wat witte vellen papier. Ik ging op de bank zitten met een kop koffie en genoot van het gegiebel. Het ene kunstwerk na het andere werd gemaakt. Plotseling liet mijn dochter mij een kunstwerk zien met de afdruk van haar hand. Ik keek bedenkelijk, dat was duidelijk niet geverfd met een kwast. Ik ging even bij ze kijken. Nee, dat was zeker niet geverfd met een kwast! Beide meiden hadden blauw/groen/gele handen vol met verf!


Van een kwast verf naar vingerverf, kan geen kwaad toch?


Geen paniek, het is waterverf. Jullie gaan straks gewoon even de handen wassen en dan zijn we allemaal blij. Dan heb ik mama punten gescoord en komt het vriendinnetje vast vaker spelen. Terwijl de meiden verschillende verf handafdrukken aan het maken waren, ben ik de vaatwasser gaan uitpakken. Het bleef leuk om handafdrukken te maken! De lol die zij hadden was zo groot dat ik mij bedacht dat het wel leuk zou zijn om een foto van ze te maken. Leuk voor de moeder van het vriendinnetje, want dan kon ze zien dat het hier goed gaat.

Het blijft toch altijd een beetje spannend als je elkaar niet kent en niet precies weet waar je kind terecht komt. Een foto vond ik wel netjes op zijn plaats. Glimlachend en met beide gekleurde handen omhoog stonden ze samen op de foto. Eenmaal de foto gestuurd met de tekst ”geen paniek, het is waterverf”, ging ik weer verder met de vaatwasser uitpakken. Weer een puntje gescoord, dacht ik.


De reden dat verf buiten je huis moet blijven.


De vaatwasser was ondertussen leeg en vanuit de andere kant van de kamer hoorde ik ”oh ooh, het ligt op de grond”. Geen probleem. Met een doekje liep ik naar de tafel en wilde ik de verfspetters van de grond afhalen. Bij de tafel bleef ik even 2 seconden stil staan om te aanschouwen of datgeen wat ik zag, ook daadwerkelijk zag. De schade was ietsje groter dan een spetter op de grond.

Er is werkelijk niks gelogen als ik zeg dat de verf als een waterval (in slow motion) van de tafel af droop. De witte vellen papier waren niet meer zichtbaar en mijn tafelkleed ook bijna niet meer. Mijn tafel was een meng plaats geworden van diverse kleuren verf en kwasten waren overduidelijk overbodig. Voor je verbeelding, denk aan die peuters die volop enthousiast in het water spetteren met hun platte handen. Dat dus. De meiden waren vies, hun kleding vies, tafel vies, vloer vies, waar moest ik beginnen met schoonmaken? Hoe kon dit gebeuren in een paar minuten tijd? Gelukkig was het waterverf, maar toch voelde ik mijn gehaalde punten lichtelijk wegzakken.

Eerst die meiden maar aanpakken. Met een doekje heb ik geprobeerd het overtollige verf van hun kleding af te poetsen. Daarna handen wassen in mijn (witte) gootsteen. Die zag er daarna ook uit alsof ze hun emotie hadden geuit op het witte doek. Daarna de vloer en de tafel. Wat een werk! Nog een half uur te gaan en dan wordt het vriendinnetje opgehaald. Gelukkig had ik voor die tijd de ravage opgelost. Het is ook weer zo lullig om precies tijdens het ruimen van het slagveld binnen te komen lopen. Ondanks dat het een zooitje was geworden, hadden de meiden zich goed vermaakt. Eind goed al goed. Mijn mama punten stonden nog in de plus.


Indruk maken op andere moeders, op deze manier lukt dat dus nét even niet!


Nadat ik de kleding van mijn dochter gewassen had, kwam ik tot de volgende conclusie. Het bleek geen waterverf te zijn! Een aantal wasbeurten later bleek dat de verf er absoluut niet uitging! Mijn dochter had een witte trui aan met lichte kleuren erop. Deze had nu nog meer kleuren want die verf is er écht niet uitgegaan. Het vriendinnetje had een zwart jurkje aan, misschien had ik daar meer geluk mee. Na wat appen met haar moeder bleek dat de verf ook niet uit het jurkje gegaan was. Daar gaan mijn mama punten! Nieuw vriendinnetje en gelijk verpest ik haar kleding. Gelukkig werd er begripvol gereageerd, maar de volgende keer gaan ze maar lekker tekenen of een spelletje spelen! Klik HIER om verf te vermijden en de leukste spelletjes voor kinderen te bekijken.

Indruk maken op moeders, hoe scoor jij je mama punten? 😉

Photo by Dragos Gontariu on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..