positief zijn

Positief blijven! Niet bij de pakken neerzitten! En omring jezelf met positiviteit! Maar wat nou als ik mij hier volledig op stort en vergeet wat de realiteit is? Bestaat er zoiets als, té positief zijn?

 

Deze week een iets serieuzer onderwerp. Iets om over na te denken. Kan je té positief zijn? Er gebeuren soms nare dingen in het leven, misschien jouw leven, misschien die van een naaste. Om elkaar te steunen zeggen we dat we positief moeten blijven. Dat vind ik liefde, want je bent er voor de ander. Want wat je niet wilt is dat die persoon volledig in de put komt te zitten toch?! Dus positief zijn is heel belangrijk! Daarom schreef ik voorheen een stuk over de positieve kanten van corona.

 

Ik gaf mezelf een 4, waarom in hemelsnaam?!

 

De afgelopen zes weken kreeg ik diverse voetreflexmassages. Deze masseuse was bezig met een scriptie over voetreflexmassage i.c.m. covid restklachten. Het is exact een jaar gelezen dat mijn herstel begon en mijn restklachten were still going strong dus ik dacht, ik heb niks te verliezen en ik ga ervoor! Ik moest mijn energie een cijfer geven. Cijfer 1 was veel energie, 10 was weinig. Ik gaf mijn energie een 4. Dat is best een hoog cijfer! Maar ik voelde me dan ook goed! Ik was positief over de energie van mijn lichaam. Gebaseerd op het feit dat ik (buiten de krachttraining) alles in mijn leven weer opgepakt had.

 

Ik loog tegen mezelf en geloofde er ook nog in.

 

Na een aantal voetreflexmassages begon ik verandering te voelen. Ik voelde winst! Ik had minder druk op mijn borst, nog maar zeer weinig hartkloppingen en slapen kon ik weer op mijn zijde! Maar ik dacht (voor alle massages) dat ik mezelf al heel goed voelde want ik gaf mezelf een 4. Hoe kan het dat ik mijzelf een 4 had gegeven? Hartkloppingen, druk op de borst, niet goed slapen, al deze klachten heb ik voor lief genomen en geaccepteerd. Ik was té positief geworden en alles behalve realistisch.

De onderzoeken in het ziekenhuis waren allemaal goed en ik zou zeker 90 jaar worden. Hart is goed, longen zijn goed. Nou ja, dan moest ik maar accepteren dat ik onverklaarbare klachten had. Het wachten op verbeteringen liet ik volledig los, mijn verwachtingen zette ik op nul en ik maakte er het beste van! Wat ik hiermee voor mezelf gecreëerd heb is aan de ene kant een positieve vibe. Want blijkbaar gaf ik mezelf een 4 en dat was best goed. Aan de andere kant leefde ik niet realistisch en negeerde alles wat vervelend was. Ik voelde me helemaal niet oké, verre van zelfs! Maar ik deed gewoon alsof en ik ben er nog in gaan geloven ook. Dan ga je vanzelf leven als een 4. Maar echt, die 4 moest een 6 zijn.

 

Bestaat er dus zoiets als té positief leven?

 

Conclusie, kan je ook té positief leven? Ik denk het wel. Als je veel van wat negatief is blokkeert en/of gaat omdenken kom je positiever in het leven te staan.  Als je alles wat negatief is blokkeert en/of gaat omdenken kom je in een positieve sfeer maar ben je niet realistisch. Hier moet een balans in zitten. Je moet positief in het leven kunnen staan, maar je ook realiseren dat dingen niet altijd perfect zijn en accepteren dat er vervelende dingen gebeuren. Vooral de verwerking hiervan is noodzakelijk.

Hoe denk jij hierover?

♥♥♥♥

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

 

 

Spread the love

Je houd misschien ook van..

5 reacties

 1. Het is goed om naar je lijf te luisteren, maar dromen mag. Ook al had je een 4, je hebt wel stappen ondernomen om je gezondheid te verbeteren. In (kleine) stapjes bij je droomwens proberen te komen is heel goed, ook al is je droom te positief.

  1. Dromen mag zeker.
   Alleen het besef dat die 4 een 6 was voelde wel als een domper. Elke keer denk ik dat ik er ben,… en dan toch weer net niet. Welkom in het leven 😂

 2. Heel vroeger heb ik al geleerd dat iets waar té voorstaat niet altijd goed was. Toch geloof ik dat we beter té positief kunnen zijn, dan té negatief. Je kunt jezelf op die manier de hoogte of de diepte in duwen. Een mens is een gek ding en snapt zichzelf soms niet. Ik loop al even mee, maar leer nog steeds, soms ben ik positief, maar ik kan me ook behoorlijk rot voelen. Maar over het algemeen ben ik tévreden, dat wil ik ook blijven, er is niks mis met zo nu en dan je positieve of negatieve gevoelens/gedachten bij te stellen. Nadat ik een jaar geleden na bijna een halve eeuw stopte met werken, had ik veel positieve dingen in mijn hoofd, ik ga dit doen en ik ga dat doen, maar de praktijk was negatiever, kleindochter van toen 3 jaar kreeg acute leukemie, daar veel té negatieve gedachtes over gehad, als je in het Maxima loop, dan wordt je niet blij. Maar negatieve gedachtes kunnen je ook vergiftigen en niemand kan ik de toekomst kijken, we zijn nu een jaar verder en gelukkig gaat het boven verwachting goed. Dus laten we proberen positief te blijven en het té maar weg té laten.
  Wel vind ik het leuk om te horen dat de voetreflexzone je zoveel goeds doet, ik heb er jaren terug een cursus van gevolgd en heb gemerkt wat dit met je kan doen. Een menselijk lichaam zit apart in elkaar.

  1. Dat zijn mooie woorden 🙂
   Er zijn meerdere manieren om hiernaar te kijken merk ik.

   Ja die voetreflex massages zijn echt een verlichting! Kan het iedereen aanraden!

Reacties zijn gesloten.