Momlife

Kinderen hebben (gelukkig) geen stemrecht.

stemrecht

De verkiezingen zijn volgende week en ik ben blij dat kinderen geen stemrecht hebben! Mijn oudste van 11 heeft wel een leuke kijk op de politiek, maar het bevestigd ook waarom ik blij ben dat hij niet mag stemmen.

 


Stemrecht, doe maar een vrouw.


 

”De mannen hebben er een zooitje van gemaakt, dus misschien is het goed als een vrouw het een keer gaat proberen”. Dit was zijn mening toen gister het onderwerp politiek ter sprake kwam. Wat ik hier leuk aan vind is dat hij zich ervan bewust is dat we tot nu toe alleen maar mannen als minister president gehad hebben en hij de vrouw ook een kans wilt geven! De gemiddelde man zal zeggen dat een vrouw aan de macht geen positieve uitwerking zal hebben. Net als de vrouwen achter het stuur waar altijd lacherig over gedaan wordt. (Laat de vrouw des huizes hier nou beter rijgedrag hebben dan de man).

 


Waar baseert hij zijn stem op?


 

Lilianne Ploumen zou zeker een vrouw zijn waar hij op zou kunnen gaan stemmen! Als ik vraag naar de onderbouwing van zijn keuze blijkt hij die gebaseerd te hebben op haar uiterlijk. Ze ziet er spontaan en vrolijk uit! Blijkbaar staat een vrolijk gezicht gelijk aan een goed programma om Nederland te verbeteren en uit zijn waanzin te halen. Klinkt logisch, vanuit een kindergedachte.

Er was een aantal weken geleden een kinderpersconferentie tijdens het jeugdjournaal waarin Rutte en de Jonge vragen beantwoordde van kinderen. Hierin lieten ze zich van hun beste kant zien met het perfecte recept om kinderzieltjes te winnen. Ze maakten hier en daar een geintje, gaven een aantal foutjes toe en leken volledig op 1 lijn met het gevoel van die kinderen te zitten. De kinderen kregen hiermee een gevoel van vertrouwen en hoop. Grote kans dat deze kinderen zullen stemmen op de VVD op basis van deze gezellige bijeenkomst. Dat werkt dus hetzelfde als een spontaan en vrolijk gezicht hebben.

 


Stemrecht gebruiken voor een betere toekomst.


 

De mensen met een leuk gezicht die je hoop geven voor de toekomst hebben natuurlijk een programma om Nederland te verbeteren. Mijn puber heeft zich daar niet in verdiept, wat ook prima is. Maar mede hierom ben ik wel blij dat kinderen geen stemrecht hebben. Een leuk gezicht betekend niet per definitie een waterdicht programma. Mijn stemrecht als volwassene is, voor mijn gevoel, nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Ergens heb ik geen vertrouwen meer in de politiek, maar toch hoop ik dat vernieuwing iets moois gaat opleveren. Ik zal stemmen op de partij waarvan ik hoop dat het de toekomst gaat verbeteren, voor mij en voor mijn kinderen!

Politiek is niet echt een interesse die mijn kind en ik samen delen. Soms heb je niet dezelfde interesses, is dat erg? Nee. Lees HIER waarom dat niet erg is.

 

Photo by Glen Carrie on Unsplash 
Spread the love

Je houd misschien ook van..