Momlife

Makkelijke gezonde lunchtrommels.

makkelijke gezonde lunchtrommels

Makkelijke gezonde lunchtrommels, nieuw schooljaar met nieuwe kansen. Ik begreep dat ik geen appeltaart in de lunchtrommel mag doen, want dat heeft de juf uitgelegd tijdens de informatieavond. Maar niet zo zeuren over die chocolade muffin dan he, want daar heb je niks over gezegd. Met de lunchtrommels is het eigenlijk (bijna) nooit goed.

 


Té luxe lunchtrommels


 

Kunstwerken met creatief gevulde lunchtrommels komen voorbij op het internet. Er bestaat zelfs een facebook groep waar je inspiratie kan opdoen en waar je veel fantasierijke lunchtrommels vindt. Echt, het ziet er super leuk uit! Verschillende voedingsmiddelen mooi opgemaakt op een fantasierijke manier. De prikkertjes die je erbij kan doen zijn ook echt een feestje en vrolijken je eten op. Als ik zulke lunchtrommels voorbij zie komen op sociale media dan denk ik, super leuk! Maar ik kom echt mijn bed niet eerder uit om te knutselen met eten. Overprikkeling in een lunchbox. De ouders die dit wel voor hun kind over hebben, zonder enige vorm van koffie, horen soms van de juf dat het er té leuk uitziet en het niet eerlijk is tegenover de andere kinderen. Weer niet goed.

 


Chaotische lunchtrommels.


 

Dan de lunchtrommels waar een blikje energie drank in zit inclusief 2 ontbijtkoekrepen. Sorry he, ook dat gebeurt wel eens. Dat er thuis lunchtrommels in de verkeerde tas worden gestopt. Jammer dat papa op zijn werk niet vooruit te branden was en het tot 17:00 moest doen met een appel en twee flessen water. Het kind heeft in elk geval zeer goed meegedaan met de gymles en heeft in recordtijd de tafels van 1 t/m 10 hardop gezongen.

 


Makkelijke gezonde lunchtrommels.


 

Dan hebben we nog de lunchtrommels met alleen groente en fruit. Een trommel vol met komkommer, tomaatjes en worteltjes. Misschien is het de trommel van mama die in de verkeerde tas gestopt is. Maar de kans bestaat dat de juf als een Judeska voor je neus staat na schooltijd om te vragen waarom er geen brood in zit. Want je kind heeft energie nodig om het tot 14:00 uit te houden! Oké, dan stop ik er wel een croissantje bij. Of eventueel een frikadelbroodje.

 

Zelf ben ik nog nooit op mijn vinger getikt, ondanks dat ik met Pasen twee paaseieren tussen de cherrytomaatjes gestopt had. En wat ik dit schooljaar (lekker) weer ga doen. Veel moeite voor een uitgebreide lunch ga ik ook niet doen. Helemaal geen zin in ’s ochtend ’s vroeg. Onze makkelijk gezonde lunchtrommels bestaan gewoon uit brood en fruit met soms wat groente. Als ik het er maar makkelijk in kan flikkeren.

 

Ben jij ooit aangesproken op de lunchtrommel van je kind? Soms moet je het onderste uit de kan halen om je kind te laten eten. Dan kan knutselen met eten best een goeie oplossing zijn. Voor meer goede oplossingen om je kind te laten eten, kan je DIT artikel lezen. Uiteraard met een sarcastisch tintje, succes!

 

 

Spread the love

Je houd misschien ook van..