Gezondheid

Mijn dieetboek werkt niet, hoe kan dat?

dieetboek werkt niet

Frustrerend hoor, dieetboeken. Ze beloven dat je het perfecte figuur krijgt en helpen je met calorieën tellen. Ze kauwen je soms letterlijk voor hoeveel je mag eten én op welk moment van de dag. Toch is het hartstikke makkelijk als het voorgekauwd wordt, want dan hoef je er zelf niet teveel over na te denken. Maar dan blijkt, je dieetboek werkt niet, hoe kan dat?

 


Waarom zijn er zoveel dieetboeken?


 

Bijna niemand houdt een dieet vol. Dat heeft niet altijd te maken met je motivatie, maar puur omdat je lichaam op den duur aangeeft dat er iets niet goed gaat. Je leest een boek en volgt daarmee een programma van een aantal weken. En het werkt! Je voelt je gemotiveerd, snoept minder en laat de frisdrank staan want er staat in je boek dat het moet. Je voelt je fantastisch! Als klap op de vuurpijl geeft de weegschaal aan dat je binnen drie weken al 4kg afgevallen bent.

Na die weken gaat het zo goed, je mag af en toe wel weer eens wat zondigen van jezelf. Een koekje (later een heel pak), een paar chocolaatjes (hele reep), handje chips (hele zak).
En langzaam aan kom je weer in die cirkel terecht van teveel cheat meals, bloedsuikerschommelingen en stress. Bij de meeste dieet boeken mag je maar een beperkte hoeveelheid eten. Wanneer je lichaam niet alle voedingstoffen binnen krijgt die het nodig heeft blijft het vragen om eten. En je bent weer terug bij af, aan het snaaien. Je komt terug in die ongezonde cirkel omdat je dieetboek niet werkt. Niet het ene boek, maar ook vaak niet het andere boek! En daarom zijn er zoveel dieetboeken.

 


Je wil graag een verandering voor de rest van je leven!


 

Iedereen heeft zijn eigen redenen om gewicht te willen verliezen en daarom wil je een verandering voor de rest van je leven! Kan jij de rest van je leven ontbijten met 1 cracker met kipfilet? Tussendoor een stukje fruit? Lunchen met een bakje yoghurt en een paar worteltjes? En een beperkte hoeveelheid aan avondeten? Daar gaat je motor niet beter van lopen. Daar gaan zelfs nog meer lichamelijke klachten van komen. Je hormonen zullen in opstand komen. Je lichaam krijgt te weinig vitamines en voedingsstoffen binnen en gaat in de overlevingsstand. Kijk eens wie er dan om de hoek komen kijken, je extra kilo’s!

Hoe heerlijk zou het toch zijn wanneer je elke ochtend uitgebreid kan ontbijten. Jezelf niet druk hoeft te maken om de hoeveelheid calorieën, omdat het geen wat je eet niet meetbaar hoeft te zijn! En hoe heerlijk zou het toch zijn om ’s avonds lekker te koken en je eten niet te hoeven afwegen, omdat de producten die je eet alweer niet meetbaar hoeven te zijn! Dit gebeurt wanneer je zo puur en onbewerkt mogelijk eet.
Als je ontbijt met een schaaltje havermout met noten, rozijntjes, beetje kaneel en een appel erin, dan heb jij daar echt voldoende aan in de ochtend! Klik op de link voor heerlijke diverse havermout recepten.

 


De confrontatie met jezelf voor betere keuzes.


 

Met al deze dieet boeken wordt helaas vaak compleet over het hoofd gezien dat afvallen alleen haalbaar is wanneer je je leefpatroon veranderd. Ik zeg expres niet “eetpatroon” omdat het hem echt niet alleen in de keuze van je voeding zit. Dat knopje in je hoofd, wat om moet, om de juiste en bewuste keuzes te kunnen maken, DIE moet om! Want een dieetboek werkt niet.

Ga voor jezelf eens na hoe jouw eetpatroon van nu tot stand is gekomen. En op de momenten dat je gaat snaaien, wat de reden is dat je perse iets te snaaien MOET hebben? Hier begint het mee, dat knopje van je bewustzijn. Dit kan heel confronterend worden, maar het gaat je wel helpen om in de toekomst betere keuzes te kunnen maken.

Als je hier hulp bij nodig hebt mag je mij gerust een mail sturen 😉 Of lees mijn blog over gezonder leven met 7 tips om je weerstand verhogen, deze lees je HIER.

Photo by Julien L on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] doelen behalen, gaat het je lukken zo? Mijn tip, gebruik geen dieetboek. Lees hier waarom ik vind dat dieetboeken niet […]

Reacties zijn gesloten.