Gezondheid

Oordelen en roddelen, 5 tips om hiermee om te gaan.

oordelen en roddelen

Oordelen en roddelen. Hoe stevig sta jij in je schoenen? De stevigheid zit hem niet in je schoenen, maar dat zit in je gedachten. Misschien is dat de reden dat ik graag loop op platte sneakers, omdat mijn gedachtes niet altijd even stabiel zijn. En hierover gesproken, is vanaf vandaag James Bay mijn tweede beste vriend. Weet je waarom?

 


Oordelen en roddelen, een no go.


 

”No you don’t have to wear your best fake smile.”
”You don’t have to stand there and burn inside, if you don’t like it.”

Bovenstaand beschrijf ik een paar zinnen uit het nr. van James Bay, best fake smile. Buiten het feit dat ik lekker ga op dit nr. omdat de beat me goed in mijn oren ligt, maakt het ook emoties bij me los. Hoe vaak gebeurt het dat ik met mijn beste fake smile de deur uit ga? Dat gebeurt best vaak. Vooral sinds ik een populair virus heb gehad in 2020. Maar waarom eigenlijk? Als ik me niet goed voel en niet lekker in mijn vel zit, dan is dat toch gewoon zo! Ja toch! En alsnog is daar, zodra ik de deur achter me dicht trek, die fake smile. Dat is zó vermoeiend.

 


Niet lekker in je vel zitten is vermoeiend, maar mensen die oordelen en roddelen is nog veel vermoeiender!


 

En dat is misschien de reden dat ik zo nu en dan met een fake smile de deur uit ga. Als je lacht is er niks aan de hand en gaat het goed met je. (Yeah Right, snel geoordeeld weer) Maar dat is wat je iedereen wil laten denken. Wanneer je verteld wat er aan de hand is, is je verhaal de volgende dag veranderd in een grote dramatische theatershow. En dat verhaal wordt op zo’n manier doorverteld dat de mening van de oordelende mens het hoofdonderwerp is. Het gaat niet meer over jou, maar tégen jou.

”Ik zit niet zo lekker in mijn vel”.
”Ze zit niet lekker in haar vel.” ”Haar relatie zal wel niet lekker gaan, het is ook zo’n rare vent!”.
”Ik heb gehoord dat ze gaat scheiden van haar man, want hij doet rare dingen”.

En zo ben je de dag erna de vrouw met wie het slecht gaat omdat ze gaat scheiden van haar man, want hij doet rare dingen. (Dit is een fictief voorbeeld. Ik heb de beste man van de wereld, en dat kan ik zeggen zonder fake smile) Maar zo gaat dit dus! Tot op de dag van vandaag vraag ik mij af of die mensen bewust andere mensen indirect kwetsen, of dat ze gewoon echt geen idee hebben wat ze aanrichten! Ik weet het niet! Maar dat zal wel de reden zijn dat ik graag met stevige sneakers rondloop, is er in ieder geval iets wat stevig staat. Ik ben regelmatig gevoelig voor de mening van anderen. Het ligt eraan in welk gedeelte van mijn cyclus ik zit, herkenbaar? Maar hierdoor leer ik ook schijt te hebben aan wat mensen van mij denken. Lekker dubbel he.

 


Éen ding weet ik 100% zeker over mensen die oordelen en roddelen! Die mensen zijn zielig.


 

Je bent wie je bent door je opvoeding, ervaringen, normen en waarden, trauma’s, kwaliteiten en tekortkomingen. Soms zijn die ervaringen zo dusdanig vervelend dat je er een verbitterd persoon van geworden bent, die in het verleden/heden misschien te weinig hulp gekregen heeft. Ik vind dat zielig. En ik hoop dat er ooit een dag komt dat zulke personen tóch het licht gaan zien, en gaan genieten van hun leven zonder daarvoor het leven van andere mensen klein te maken.

 


Tips om met het gedrag van deze mensen te dealen.


 

Tip 1, jij bent niet wat zij zeggen! Mensen die over je oordelen en roddelen zijn zielig, onthoud dat.
Tip 2, gooi je leven niet op straat. Je komt er snel genoeg achter welke mensen je verhaal bewaken en respecteren, deel daar je gevoel mee.
Tip 3, blijf in je kracht! Jij bent wie je bent, en dat is je kracht! Geniet van het leven hoe jij dat wilt, en laat dit niet belemmeren door meningen van andere mensen. Mensen hebben altijd een mening. Gelukkig heb je alleen iets te maken met je eigen mening. De rest is onbelangrijk.

Tip 4, negeren. Deze mensen zijn jouw energie niet waard. Jij hebt energie nodig om te genieten van het leven, en om dingen te doen die jij tof vindt! Mensen die je energie wegslurpen zijn overbodig.
Tip 5, omring jezelf met mensen waar jij je goed bij voelt, en waar je energie van krijgt. Mensen waarbij het begrip en respect wederzijds is. Dit voel je vanzelf. En dat voelt GOED 😀

Dit gezegd te hebben, ga ik mijn stevige sneakers aantrekken en met een stevige mind lekker doen wat ik leuk vind…

Spread the love

Je houd misschien ook van..

5 reacties

  1. […] je nou toch een beetje moeite heb met kleinerend gedrag van de paradepaardjes, lees HIER een aantal tips voor een beetje meer zelfvertrouwen 😉 Wellicht helpen ze […]

  2. […] Maar niets is minder waar. Ik schreef ooit een blog over meer zelfvertrouwen krijgen, die kan je HIER […]

  3. […] samenleving. Als jij je staande wilt houden en goed voor jezelf wilt zorgen, zal je zo nu en dan je grens moeten aangeven! Nee is ook een antwoord! In bepaalde situaties is Nee zeggen geen optie, dat zijn die […]

  4. […] Iedereen heeft unieke normen en waarden en iedereen zal op een eigen manier seksuele voorlichtingen geven aan hun kind(eren). Mijn manier is wat bij mij past, jouw manier kan heel anders zijn. Laten we dat van elkaar respecteren. […]

  5. […] mijn vorige blog schreef ik over zelfvertrouwen en mensen die oordelen en roddelen. Maar hoe stevig staat een kind eigenlijk in zijn schoenen? Kinderen zijn hele gevoelige wezens, en […]

Reacties zijn gesloten.