Momlife

Seksuele voorlichtingen geven aan je kind(eren).

seksuele voorlichtingen

Seksuele voorlichtingen geven aan je kind(eren), koosnamen bedenken voor de geslachtsdelen, bevallingsverhalen en anticonceptie. Hou vooral je koppie erbij, anders sta je straks bij de bakker i.p.v. een panini een punani te bestellen!

 


Een koosnaam voor je geslachtdelen kan (bijv. bij de bakker) ook zo zijn nadelen hebben.


 

Talloze namen die voor een goede vervanging moeten zorgen zodat je als ouder het echte woord niet hoeft uit te spreken. Blijkbaar kan dat heel spannend zijn, het beestje bij het naampje noemen. Maar het is wat het is, vagina en piemel. En ik vind het super leuk! Lastiger zou ik het vinden als ik de naam vagina zou gaan vervangen door punani. Een veel voorkomende koosnaam. Mijn chaotische brein staat vervolgens bij de bakker i.p.v. een panini en punani te bestellen. Om daarna de bakker vragend aan te kijken waarom hij dat niet geregeld krijgt. (zou toch hilarisch zijn als de bakker dan een panini regelt met rosbief)

 


Seksuele voorlichtingen, hoe krijg je later een baby?


 

De eerste vragen die ik mezelf stel, hoeveel ga ik vertellen? Hoe eerlijk ga ik zijn? Oké lieverd, luister goed. De man heeft een piemel en de vrouw een vagina. Als deze twee mensen van elkaar houden en samen een baby willen, dan gaat de piemel van de man in de vagina van de vrouw. De man geeft op die manier zaadjes zodat er een baby kan groeien. ”UUUUHHHHLLLLGGGG!!!! Heb jij dat ook gedaan???” ”Nee, jou hebben we gekocht.” ”Grapje, natuurlijk hebben wij dat ook gedaan, anders was jij hier niet.”

Een kind bij mijn dochter op school heeft twee mama’s. Ze keek me achterdochtig aan en begon te twijfelen aan mijn verhaal over de piemel en vagina. Want die twee mama’s hebben geen piemel. Klopt, ergens in het land is er een man die zijn zaadjes in een potje doet. Hij brengt zijn zaadjes naar het ziekenhuis zodat ze gegeven kunnen worden aan gezinnen met twee mama’s.

Als ik het op deze manier uitleg wordt het heel normaal dat iemand twee mama’s of twee papa’s heeft. De uitleg van twee papa’s heeft ze nog niet om gevraagd. Dat komt zeker weten ooit nog wel. Ze staat er in ieder geval niet meer van te kijken wanneer een gezin bestaat uit dezelfde sekse, en zo hoort t! Liefde is liefde!

 


Hoe ben ik vroeger uit jouw buik gekomen?


 

Toen jij geboren werd kwam je uit mijn vagina. *grote ogen*
”Mama, maar dat gaatje is zo klein, was ik dan ook zo klein?” Nee, was het maar waar. De vagina van de vrouw wordt (met geluk) langzaamaan beetje bij beetje groter. Daar is het vrouwelijk lichaam voor gemaakt. Totdat het ongeveer zo groot is als het hoofdje van een baby en dan pas je er wel doorheen. ”Deed dat pijn?” *lange stilte* Ja. Eerlijk is eerlijk. Het zal mij niet gebeuren dat ik later word opgebeld door mijn dochter (25 jaar, hoogzwanger en aan het bevallen), en ze boos op mij wordt omdat ik vroeger zei dat bevallen geen zeer doet.

 

(Ik belde mijn moeder elf jaar geleden op met de mededeling dat ik was begonnen met bevallen. En mijn moeder zei, ”succes met bevallen, ik ga mijn verjaardag vieren!”. En zo werd mijn zoon geboren op de verjaardag van mijn moeder.)

 

Weer terug naar mijn nieuwsgierige dochter. Een nadenkend gezichtje keek mij aan en ik vroeg me af wat er allemaal in haar hoofd omging. De stilte die viel heb ik gelaten voor wat tijd om na te denken. En plotseling kwam de volgende vraag. ”Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik GEEN baby krijg?!” Blijkbaar was ze klaar voor een beetje seksuele voorlichtingen en wilde ze liever weten hoe ze ervoor moest zorgen dat ze géén baby zou krijgen. Ook een vorm van seksuele voorlichtingen geven toch? Naast het feit dat je er maar beter voor kan zorgen dat er geen enkele piemel je vagina in komt, help ik je tegen de tijd dat het écht nodig is met alle mogelijke vormen van anticonceptie,… geloof me…

Iedereen heeft zijn eigen normen en waarden en iedereen zal op een eigen manier seksuele voorlichtingen geven aan hun kind(eren). Mijn manier is wat bij mij past, jouw manier kan heel anders zijn. Laten we dat van elkaar respecteren.

Op welke leeftijd geef jij seksuele voorlichtingen? En hoe vond je dat?
Misschien laat ik haar mijn blog wel lezen, waarin ik een lijstje met redenen had, waarom je geen kinderen moet krijgen. Ook een vorm van anticonceptie. Deze kan je HIER lezen. Vooral niet lezen als je geen humor hebt.

 

Foto door Jamez Picard op Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

2 reacties

 1. Ik heb met plezier je seksuele voorlichting gelezen! Goed om gewoon eerlijk te zijn en antwoord te geven op de vraag! Een kind geeft zelf aan wat hij/zij op dat moment kan behappen. Eerlijkheid maakt het geheel open, het hoort perslot van rekening bij het leven!
  Aukje

  1. Hai Aukje,

   Bedankt voor je leuke bericht! Het is wat het is he, niet meer en niet minder.

   Groetjes!

Reacties zijn gesloten.