Voeding

Smoothie bowls, 7 sexy recepten!

smoothie bowls

Zo sexy dat het zonde is om op te eten. Zó sexy omdat ik weet dat het mijn lijf voed met allemaal prachtige voedingsstoffen. ZO sexy dat ik er nu achter kom waar het fenomeen FOODPORN vandaan komt. Smoothie bowls! Maar ooit roer je die lepel er doorheen en is het gedaan met de romantiek. Ik geef je 7 super heerlijke recepten waarvan de laatste écht het meest sexy is!

 


Een luxe woord voor yoghurt in een schaaltje, smoothie bowls.


 

De truc is om fruit in je vriezer te hebben liggen. Als je bevroren fruit in je blender stopt met een klein beetje melk wordt het een romige smoothie. Die romige smoothie giet je naast de kwark in je schaaltje. Ik wil persé ook kwark erbij want dat vind ik lekker. Daar bovenop kies je de topping, noten, fruit en zaden. Zelf heb ik momenteel een zak paranoten, chia zaad en vers fruit zoals mandarijn en appel. Wanneer dat op is wissel ik weer af met andere soort noten, zaden en fruit. Tip: met elke week een andere kleur in je schaaltje heb je daarmee ook elke week andere voedingsstoffen. Dat is Goed voor je weerstand!

smoothie bowls smoothie bowls smoothie bowls smoothie bowls smoothie bowls smoothie smoothie

 

 • Spinazie smoothie bowl.
  1 verse banaan en een hand vol spinazie mix je door de blender.
  Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop!

 

 • Frambozen smoothie bowl.
  Een handvol bevroren frambozen en een scheutje melk mix je door de blender.
  Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop!

 

 • Blauwe bessen smoothie bowl.
  Een handvol bevroren blauwe bessen en een scheutje melk mix je door de blender.
  Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop!

 

 • Mango smoothie bowl.
  Een handvol mango stukjes en een scheutje melk mix je door de blender.
  Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop!

 

 • Kakifruit smoothie bowl.
  1 stuk kaki fruit in stukjes snijden en mixen door de blender.
  Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop.

 

 • Aardbeien smoothie bowl.
  Een handvol verse of bevroren aardbeien mixen door de blender. Let op dat je alleen bij bevroren vruchten een beetje vocht toevoegt, anders blend het niet. Vers fruit heeft voldoende vocht van zichzelf. Leg het naast je kwark en doe je topping erop.

 

 • Chocolade smoothie bowl – MEGA lekker!
  1 verse banaan, 1 avocado en 2 scheppen cacaopoeder mix je door de blender. Dit wordt romige shit en het gaat je troosten in de periode dat je het nodig hebt. Niet mixen met de kwark! Netjes naast de kwark leggen en dan de topping erop!
  Ach, en als je ongesteld moet worden en een enorme drang hebt naar chocola, dan gooi je er ook een paar m&m ’s in, kan jou het schelen 😉 Want we houden alles in balans!

 


Van proberen kan je leren.


 

Natuurlijk ligt het ook aan de hoeveelheid ”handvol fruit” die je in de blender stopt of je een scheutje melk nodig hebt of eventueel iets meer. Want het is een kwestie van proberen en kijken om de juiste verhoudingen te krijgen. Als het niet wil mixen gebruik je te weinig vocht, gebruik dat ietsje meer. Sommige fruitsoorten vind ik ontdooit/vers lekkerder. Vandaar dat sommige fruitsoorten niet als bevroren beschreven staan.

Je ziet dat de opsomming van smoothie bowls zo goed als bijna allemaal hetzelfde zijn qua bereiding. Fruit in de blender mixen en in je schaaltje gieten + topping toevoegen. Gezonder eten hoeft niet lastig te zijn. Mocht je zelf smoothie bowls gaan maken dan ben ik erg benieuwd naar jouw recept! Wil je die dan met mij delen?

Spread the love

Je houd misschien ook van..