Gezondheid

Vitamines & Mineralen, deze moet je halen!

vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen. Er is zoveel keus! Welke adviseer ik om te slikken en welke niet? Ik ga je hiermee helpen!

Er is altijd een basis van vitamines en mineralen die ik adviseer als hormoonfactor trainer. Deze basis komen we als mens bijna standaard tekort in ons waardevolle lijf. Het is toch erg als je de basis niet goed hebt, hoe wil je de rest dan goed geregeld hebben?! HOE? Vit C, visolie, magnesium en vit D. Punt.

 


Vitamines & mineralen, hoe komen we aan een tekort?


 

Door onze huidige (bewerkte) voedingsindustrie, die in mijn ogen steeds minder gezond wordt, bevatten onze voedingsmiddelen minder voedingsstoffen dan vroeger. Weet je nog die stank in de keuken (trouwens door het hele huis) als je moeder spruiten stond te koken? Kokhalzen! Smerig vond ik het! Als ik nu spruiten sta te koken begin ik standaard met kokhalzen, puur omdat het de reactie van mijn lichaam is. Hierdoor weten mijn kinderen dat we spruiten eten, niet omdat ze spruiten ruiken. Ik vraag ik me echt af waar die stank gebleven is. En dat komt niet omdat ik corona gehad heb want mijn reuk is ondertussen gelukkig terug. De groentes van nu zijn té bewerkt. Blijf er gewoon met je poten van af, voedingsbewerkingsbedrijven! Het pure van de producten verdwijnt langzaam, en dat vind ik zonde. Daarbij zijn er ook teveel andere verleidingen in de supermarkt waardoor we minder goede voedingsstoffen vitamines en mineralen binnen krijgen. Als ik een zak m&m ’s leeg eet, heb ik daarna geen zin meer in groentes. Maar daar kan ik niks aan doen.

 


An apple a day keeps the dokter niet meer away.


 

We eten met zijn alle zoveel troep dat alleen an apple a day the dokter niet meer away houd. Ik zeg, standaard 1000mg vitC per dag. Voel je je niet lekker, heb je een antibiotica kuur achter kiezen, ben je ongesteld, heb je schimmels, ontstekingen, slik dan 2000mg per dag! Is goed voor je, lees maar. 

Magnesium is ook belangrijk om te slikken. Heb je last van verkrampte spieren, ben je nerveus, vermoeid, slaap je slecht, heb je trillende ogen, slik dan 500mg magnesium per dag! Is ook goed voor je, lees maar.

Vergeet de visolie niet! Deze zijn goed voor de hersenen, hart, bloedvaten en je hormoonhuishouding. Eet liever vette vis zoals makreel, haring en zalm. Lees maar. Ik eet niet elke week vette vissen, dus lang leve de supplementen. Voor de vegetarische mensen onder ons zijn er goede alternatieven.

Last but not least, vitD. Deze heb je o.a. nodig voor een goede calcium opname, oftewel voor sterke botten en tanden. Ook zorgen ze voor je spieren en je immuunsysteem. Daarom is het momenteel populair om vitD te slikken. Maar slik het niet alleen omdat er een virus heerst. Slik het omdat je preventief voor je lijf wilt zorgen. Ga suppleren!

 


Het advies wat je gratis krijgt van mij, omdat ik om je geef.


 

Als je vitamines en mineralen koopt, zorg dan voor een pure vorm ZONDER kleurstoffen, suiker, zoetstof en andere bullshit. Ik slik vitamine C en magnesium van het merk Ortholon. Mijn visolie komt bij Vitalize vandaan en de Vit D bestel ik (ook voor de kinderen) bij Orthica. Dit artikel is zonder samenwerking ontstaan. Ik voel de behoefte om iedereen te inspireren om gezonder te gaan leven en deel gratis en voor niks waardevolle info uit. Doe er je voordeel mee!

Dit waren gezondheid tips op het gebied van supplementen, maar je kan ook gezonder leven op het gebied van verzorgingsproducten. Zo schreef ik ook een artikel over deodorant zonder troep. Deze lees je HIER.

Spread the love

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] Ben jij ook bezig met gezonder leven en ben je zoekende naar de juiste vitamines? Ik schreef HIER een blog over de belangrijkste […]

  2. […] had al eens een blog geschreven over de supplementen die ik gebruik, HIER kan je dat vinden. Hier is ondertussen ook een zink supplement aan toegevoegd, maar dan heb je in […]

Reacties zijn gesloten.