Gezondheid

Waarom moet je water drinken?

waarom moet je water drinken

Waarom moet je water drinken? Dagelijks voldoende water drinken is goed voor je gezondheid, dat weet iedereen. Want zeker 75% van je lichaam bestaat uit water. Maar weet je eigenlijk wel wáár het precies allemaal belangrijk voor is? Niet alleen maar om uitdroging te voorkomen! Water is de basis van een goede gezondheid en ik vertel je waarom.

 


Waarom moet je water drinken?


 

 

  1. Water geeft energie (kracht en uithoudingsvermogen). Water is de beste energiedrank die er is. Te weinig water drinken kan vermoeidheid tot gevolg hebben. Dit gaat ten koste van functioneren, je kracht en uithoudingsvermogen.
  2. Water helpt bij het afvallen. Het drinken van voldoende water verminderd je hongergevoel waardoor de kans kleiner is dat je naar snacks zal grijpen.
  3. Water houdt het spijsverteringssysteem gezond. Een van de oorzaken van constipatie is te weinig lichaamsvocht hebben. Vocht houdt de darminhoud soepel. Water kun je beter niet na de maaltijd drinken. De maagsappen die het eten moeten verteren worden dan verdund en verliezen hierdoor hun werking; namelijk het verteren van eten.
  4. Water helpt hoofdpijn te voorkomen. Onze hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Vocht tekort lijdt daarom vaak tot hoofdpijn.
  5. Water boost je immuunsysteem. Uitdroging onderdrukt de werking van het immuunsysteem. Water drinken verhoogt het immuunsysteem door te helpen met het wegspoelen van de gifstoffen.
  6. Water ontgift je lichaam. Wanneer je onvoldoende water drinkt kan je lichaam zichzelf minder makkelijk schoon houden. Het meest belangrijke tijdstip om water te drinken is ’s morgens. Het lichaam heeft de hele nacht ‘gevast’ en is klaar om gifstoffen af te voeren. Voldoende water in je bloed zorgt dat gifstoffen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd.
  7. Water zorgt voor een mooiere huid, minder rimpels. Water drinken bevorderd de doorbloeding, dus ook die van de huid. Alleen dankzij voldoende drinkwater kan de huid al zijn functies optimaal uitoefenen. Vitaliteit en elasticiteit van de huid is afhankelijk van voldoende water, evenals de gezondheid en het functioneren van de huid.
  8. Water is goed voor je hart. Je nieren zijn de hele dag bezig je bloed te zuiveren. Water drinken is heel belangrijk voor je hart- en bloedvaten dus!
  9. Water houdt je jong. Uitdroging van je lichaam versneld het verouderingsproces.

 

Dit zijn mooie voordelen natuurlijk. Maar waar ik ook altijd benieuwd naar ben is: kan je ook teveel water binnen krijgen? Na wat internet surfen lees ik vooral dat je nieren ongeveer 700ml tot 1L water kunnen verwerken per uur. Kom je daar bovenuit, dan kan je een watervergiftiging oplopen. Als het warm weer is zweet je meer dan normaal en is het logisch dat je ook meer water nodig hebt. Maar wie drinkt er nou 1L water per uur op een normale dag?

En nu als de wiedeweerga lekker een glas water achterover klokken! En als je toch aan het drinken bent, slik je ook nog vitamines? Je kan HIER lezen welke basis vitamines het meest belangrijk voor je lichaam zijn.

 

Photo by Mariah Hewines on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..