Momlife

Waarom willen we kinderen?

waarom willen we kinderen?

Waarom willen we kinderen? Ze zijn een geschenk van de natuur, of een geschenk uit een buisje zoals ik. De bevalling is even doorbijten, maar dan heb je ook wat. Je krijgt er zoveel voor terug! Dat is echt waar, want deze vier nadelen krijg je er gratis bij.

 


Waarom willen we kinderen?


 

Moe, moeder, vermoeid, oververmoeid, leeft op koffie. Kinderen zuigen alle energie uit je lijf, daarom zijn zij zo actief en jij niet meer. Maar alsjeblieft oververmoeide mama, ga met je kind naar die speeltuin ook al regent het. Want je kind wil heel graag van de glijbaan af glijden om daarna boos te kunnen worden en te gaan janken omdat er een broek nat geworden is. Eenmaal thuis wil je kind die zeiknatte broek niet uittrekken, maar vind jij van wel. Een goed begin voor peuter driftbui nr. 7 deze ochtend. En het is pas 11:00. Nog maar een bakkie koffie doen?

 


Etiquette is voor mietjes.


 

Kinderen doen niet aan etiquette, waarom zouden ze. Het zijn namelijk multitaskers. Ze kunnen hartstikke goed eten én rondlopen. Als je die kwaliteiten bezit moet je ze ook benutten. Geef ze iets te eten en de kruimel marathon gaat van start. O-VE-RAL kruimels! Op een fatsoenlijke manier een koekje eten kunnen ze niet, die kinderen. Ze nemen niet gewoon drie happen en het koekje is op, nee. Ze nemen 28 muizenhapjes en lopen tegelijkertijd een marathon door je net gepoetste huis. Tijdens deze marathon worden ze afgeleid door diverse speelgoedbakken. De kruimels liggen overal! Drie weken later vind je een playmobiel poppetje met opgedroogde koek op zijn hoofd. Misschien moet je de volgende keer je kind in een kinderstoel zetten met van die gordeltjes en je toch maar wagen aan een lesje etiquette.

 


Snottebellen for life.


 

Ze komen eruit als slakken, die snottebellen. Eigenlijk kan je absoluut niet tegen snot en je twijfelt of je eerst wil kokhalzen of wil huilen. Doe het maar allebei tegelijk, maar doe het snel! Die snottebellen moet je weggehaald hebben voordat ze zo ver naar beneden glibberen, dat het mondje open gaat en ze opgeslurpt worden. Wat je natuurlijk ook kan doen is alles negeren en er gewoon niet meer naar kijken. Dan worden de snottebellen vanzelf opgeslurpt zonder dat jij het ziet. Opgeruimd staat netjes! Kinderen blijken hartstikke zelfstandig, als je ze hun gang even laat gaan. *ik kokhals nog even door*

 


Waarom willen we kinderen? Omdat ze leuk zijn! Vooral die van een ander.


 

Als er een studiebelasting zou zitten op het opvoeden van kinderen, dan waren dat er 32uur op een dag. Want eigenlijk heb je meer tijd nodig dan die 24uur. Al die verantwoordelijkheid, al dat speelgoed en al die driftbuien. Heerlijk als je dat na een dagje oppassen weer terug kan geven aan de ouders toch?! Niks is lekkerder dan na een dagje oppassen het kind teruggeven aan de ouders en daarna relaxt met je voeten omhoog een kop warme koffie drinken in complete rust. Want warme koffie bestaat niet in het ouderschap, dan weet je dat ook alvast. Koffie staat in dezelfde categorie als een telefoontje plegen. Precies op die momenten willen ze wat van je, irritantjes.

Dus het antwoord op de vraag, waarom willen we kinderen? Omdat we dit stiekem allemaal niet willen missen. De nadelen wegen niet op tegen al het geluk, plezier en knuffelmomenten. Het is niet alleen karma en kwel, maar soms wel. Mocht jij je ooit afvragen hoe je bijvoorbeeld je kind aan het eten krijgt, wat ook een uitdaging kan zijn, dan heb ik een super tip voor jou! Die kan je HIER LEZEN.

Wat vind jij nét even de minder leuke punten van het hebben van kinderen?

Photo by Hannah Tasker on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] Eigenlijk ben je als ouder continue een soort van cassette bandje en dat is Super irritant. Waarom willen we ook alweer kinderen? Het antwoord op deze vraag lees je HIER. […]

Reacties zijn gesloten.