Gezondheid

Wat doet stress met je lichaam?

stress hoe kom je er vanaf?

Stress, wat doet het met je lichaam? Een beetje stress is normaal en hoort bij het leven. Wanneer het chronisch wordt is het andere koek en slopend voor je lichaam! Je zit niet te wachten op chronische lichamelijk klachten, toch? Je wil jezelf gelukkig voelen en minder stress klachten ervaren. Ik in ieder geval wel! Onlangs heb ik een online masterclass ”Wat doet stress met jouw lichaam” gevolgd en die was meer dan de moeite waard. Deze online masterclass gaf mij diverse inzichten, waarvan ik zeker weet dat het jou ook kan gaan helpen.

 


Stress, waar begint het eigenlijk?


 

Als moeder sta ik continue aan. Daarmee bedoel ik, dat ik continue omringt word door diverse stress factoren. Ik moet zoveel! Mijn parttime baan, sport en hobby ’s van mijn kinderen en mijzelf, het huishouden, huiswerk ondersteuning voor de oudste, vriendjes die over de vloer komen, enz. Al deze dingen brengen vreugde met zich mee, maar ook een hoop lasten. Want dit gevoel van ”continue aan staan” zorgt ervoor dat ik bijna nooit rust in mijn lijf heb. Dit zorgt voor lichamelijke klachten. Vaak zijn het klachten die sluipend mijn lichaam betreden en te negeren zijn. Dat is wat ik als moeder graag doe, klachten negeren. Want ik gun mijzelf geen tijd voor klachten. Die sluipende klachten, daar moet je dus wel iets mee doen, anders slopen ze  langzaam je lichaam.

 


Wat doet stress met je lichaam?


 

Deze online masterclass geeft je kennis en inzichten in wat stress exact met je lichaam doet. Wat betekent precies het hebben van stress? Hoe komt het dat je stress ervaart? Wat gebeurt er met je hormonen? Die lichamelijke klachten die jij ervaart, zijn die stress gerelateerd? Waarom ben jij zo gevoelig voor stress? Wat gaat er toch allemaal mis? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven in de online masterclass en zorgen voor een stuk bewustwording. Als jij je bewust bent van de stressfactoren om je heen en hoe jouw lichaam daarop reageert, kom je tot de kern van het probleem. Dan kan je aan de slag met je lichamelijke klachten.

 


Een online masterclass van Marianne Bleumink.


 

De online masterclass wordt gegeven door Marianne Bleumink. Zij is, net zoals ik, gefascineerd in de werking van ons lichaam. Ze heeft medisch biologie gestudeerd, een combinatie van geneeskunde en biologie waarin zowel de gezonde als zieke mens centraal staat. Ze geeft (online) cursussen en masterclasses en begeleid mensen in individuele trajecten. Zij begeleid werkgevers en hun medewerker met een (chronische) ziekte, burn-out of andere klachten en kijkt daarbij naar het gehele plaatje. Zowel het lichamelijke als het geestelijke aspect wordt hierin meegenomen.

 


Conclusie van de online masterclass ‘Wat doet stress met jouw lichaam.’


 

Wat ik heerlijk vond aan deze masterclass, is dat ik het in mijn eigen tijd kon volgen. Wanneer ik zin had, maar vooral ook wanneer ik tijd had! Tijd kom ik als moeder tekort, dus dit was perfect. De masterclass duurt ongeveer 1,5uur en kost €30. Deze anderhalf uur was het mij meer dan waard! Die €30 staat goed in verhouding naar de kennis die Marianne deelt. Het werd mij duidelijk waarom ik zo gevoelig ben voor stress. En ik leerde hiermee nog beter signalen op te pikken van mijn lichaam. Hoe meer je luistert naar je lichaam, hoe beter. Met deze masterclass leer je hoe jouw lichaam reageert op stress. Precies met deze kennis kan jij jouw lichamelijk klachten gaan aanpakken en je gezonder voelen.

 

Wil jij, net als ik, meer inzicht krijgen in wat stress met je lichaam doet en je lichaam beter leren begrijpen? Volg dan de online masterclass, deze kan je vinden op Masterclass Stress — Marianne Bleumink

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking met Marianne Bleumink. Ik promoot alleen producten waarvan ik weet dat het jou zou kunnen helpen in je proces naar een gezonder leven.

 

Photo by Radu Florin on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. […] ontstond. Een blokkade voor het open stellen voor vriendschap, samenwerken en samen spelen. Als de sfeer niet goed was, kwam er een blokkade en sloot hij zichzelf af van de situatie. Dat maakte het voor andere kinderen […]

Reacties zijn gesloten.