Gezondheid

Water met smaak op een natuurlijk manier.

water met smaak

Na mijn laatste twee blogs mag het wel duidelijk zijn dat water drinken onwijs belangrijk is voor het algemeen functioneren van je lichaam. En ook dat o.a. sappen niets toevoegen aan je vochtbalans. Je bent nu volledig op de hoogte waarom het belangrijk is dat water essentieel is voor elk lichaam. Maar water is natuurlijk maar water, en dat vind je lekker smaken of niet. Zelf ben ik een slechte drinker en moet ik mezelf ertoe zetten om water te drinken. En heel eerlijk, ik ben ook gevoelig voor lekkere smaakjes. En dat ben jij ook 😉 Dus ik heb voor jou simpele verfrissende water recepten op een rijtje gezet. Water met smaak. Nu is het nóg makkelijker om je nodige dosis water te drinken, op een lekkere natuurlijke manier!

 


Water met smaak, maar wel een natuurlijke smaak.


 

Ik zet mijn karaf met water in de avond alvast klaar zodat de smaak van het fruit (of specerij) de hele nacht het water in kan trekken. Het fruit heeft in ieder geval 2 uur de tijd nodig om smaak te geven aan je water. Met een kaneelstokje, die je in gekookt water moet laten trekken, ben je na 10 minuten wel klaar. Anders wordt je kaneel water veel te sterk. Maar doe wat je lekker vindt, hoe langer je het erin laat hoe sterker de smaak. Hieronder staan een aantal verfrissende combinaties die je in het water kan doen:

 

  • limoen en munt
  • citroen en gember
  • komkommer
  • kaneel (kaneel moet trekken in gekookt water, daarna laat je het afkoelen)
  • munt en watermeloen

 

Omdat mijn karaf niet in de koelkast past, staat hij hier gewoon op het aanrecht. Voordat ik ervan ga drinken gooi ik er een aantal ijsblokjes bij. Zeker met warme temperaturen is dit heerlijk! Geniet ervan!

 

Photo by ShengGeng Lin on Unsplash

Spread the love

Je houd misschien ook van..